Masai-traktat vækker stor interesse i Tanzania

Traktat med vidnesbyrd af masai-sangeren Mary Paulo Lemburis
I traktaten fortæller den kendte masai-sanger Mary Paulo Lemburis, hvordan hun er kommet til tro på Jesus. Foto: YouTube.

I juli uddelte Soma Biblia for første gang en ny evangeliserende traktat på masai-sprog i Dar es Salaam. Efterfølgende blev de kimet ned af begejstrede læsere, der ville høre mere om den kristne tro

24/08/2022 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

"Jesus fandt mig og tog mig ud af mørket og tilbedelsen af medicinmænd og gav mig troen på, at han er min frelse og mit værn."

Sådan siger en kvindelig masai, Mary Paulo Lemburis, i en ny evangeliserende traktat, som i juli blev udgivet af LM's litteraturmission i Tanzania, Soma Biblia.

Kvinden er en kendt sanger i masaikredse, og sammen med sin mand medvirker hun ved forskellige evangelisationsfremstød på masai-bopladser rundt i landet.

Hendes vidnesbyrd gjorde så stort indtryk på læserne lige efter udgivelsen, så de ringede til Soma Biblia flere dage efter.

Mange opringninger fra læsere både lørdag og søndag

Traktaten blev præsenteret og uddelt gratis ved en masai-gudstjeneste lørdag den 16. juli i Mwenge kirke i Dar es Salaam, fortæller LM-missionær Vivi Agerbo Jørgensen.

Hun har som redaktør i Soma Biblias forlagsafdeling stået for udarbejdelsen af traktaten, og hun var overrasket over, hvor flittigt kontakttelefonnumrene blev brugt.

"Jeg havde lige glemt at advare min kollega i Soma Biblia, som passer telefonen. Men både han og masaievangelisten Noah fik mange opringninger i løbet af lørdag og søndag," fortæller hun begejstret.

"Folk blev ved med at ringe til sent på aftenen. Min kollega er ikke masai, så det var en udfordring, fordi alle, der ringede, lagde ud med at tale masai-sproget!"

Den første traktat, som er skrevet på både swahili og maa

Traktaten med Mary Paulo Lemburis' vidnesbyrd er den første traktat fra Soma Biblia, som er skrevet på både swahili og maa (masaisproget).

Den er trykt i 5.000 eksemplarer og bliver uddelt gratis til masaier i alle Soma Biblias afdelinger og gennem de mobile bogsalg.

Den gode modtagelse blandt masaierne betyder også, at Soma Biblia planlægger at lave endnu en traktat med et vidnesbyrd fra en masaimand, fortæller Vivi Agerbo Jørgensen.

---

> Læs mere om LM's arbejde med litteraturmission i Tanzania.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.