Konference gav inspiration til at gøre Jesus kendt

Foto: Discipel247
Lørdag eftermiddag på konferencen "Når evangeliet fylder" drak deltagerne eftermiddagskaffe sammen med andre fra de menigheder, de kom fra. Her kunne de tale om, hvordan den inspiration, de havde fået, kunne se ud hos dem (Foto: Kaja Lauterbach).

Et spisefællesskab i den nordsjællandske by Frederikssund er et eksempel på, hvordan man i en dansk sammenhæng kan praktisere den amerikanske SOMA-kirkes inspiration til at være et missionalt fællesskab

07/10/2022 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

"Det er ikke svært at tale om det, man elsker. Bare spørg bedsteforældre - de taler gerne om deres børnebørn. Derfor skal vi som kristne begynde med Jesus - jo større hans nåde bliver for os, jo mere naturligt er det at fortælle om det til andre mennesker.

Det sagde den amerikanske præst Jeff Vanderstelt fra Seattle i sin første time på konferencen Når evangeliet fylder, der fandt sted i Indre Missions hus Bethesda i København weekenden 30. september - 2. oktober.

Konferencen var arrangeret i fællesskab af Københavnerkirken, Nordvestkirken og Discipel 24-7, der er en arbejdsgren i Luthersk Mission.

125 deltagere hørte Jeff Vanderstelt fortsætte: 

”Gør det, du allerede gør - men gør det med bevidstheden om, at mennesker skal møde Jesus som deres frelser.”

Ingen annoncer – relationer, de har i forvejen

Et sted, hvor man praktiserer dette, er i Frederikssund, hvor en gruppe inviterer til ”Mad med mening” hver anden tirsdag.

Det tiltag fortalte de om på konferencen som et eksempel på, hvordan man kan gøre i en dansk sammenhæng.

Gruppen består af tre familier fra netværkskirken, der er en udplantning fra Københavnerkirken og Missa og Torben Eriksen fra Frederikssund Frimenighed

De mødtes i forvejen i spisefællesskaber om tirsdagen og er nu flyttet hen i Frimenighedens lokaler, hvor der er god plads med både kirkesal, dagligstue og legestuelokaler, hvor børnene kan være. Her inviterer de naboer og forældre til børn i legestuen og til klassekammerater. 

”Vi annoncerer ikke – det skal være relationer, vi har i forvejen,” siger Missa Eriksen, der er frivillig i Frimenighedens legestue.

Vi går til ”Mad med mening”

”Mad med mening” har kørt i omkring tre år. Der kommer omkring 30 hver gang, og selvfølgelig kommer der nye til, men der er en fast kerne, der har været med fra starten. 

Missa oplever, at det er blevet en aktivitet, deltagerne er glade for. Hun fortæller, at en mor fra en familie siger, at de går til Mad med mening med samme selvfølgelighed, som andre fortæller, at de går til badminton.

Ud over spisefællesskabet er der en samling med åndelige input for de voksne efter maden, mens børnene leger i legestuens lokaler.

”Altid med en pil på Jesus – og med god tid til snak og refleksion,” fortæller Missa.

Helligånden har ført os i arbejdsgruppen sammen

Missas oplevelse er, at når man velsigner andre, får man meget mere tilbage. 

”Det er ikke en trylleformular, men en følelse, jeg står tilbage med,” siger hun. 

"Helligånden har ført os sammen i arbejdsgruppen bag ’Mad med mening’. Vi kendte ikke hinanden før, men vi har alle de resurser, kvaliteter og nådegaver, der er brug for.”

Hun tilføjer med et skævt smil, at der lige er den trælse opgave med opvasken, men den er der nogle fra Frederikssund Frimenighed, der kommer og tager.
 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.