Forstår du det, du læser?

Foto: Funderer
Budskabet ønsker at give læserne til større bibelglæde ved at hjælpe dem til at forstå mere af, hvad de læser (Foto: iStock).

I temaartiklerne i dette nummer af Budskabet sætter vi fokus på, hvordan man kan forstå og anvende Bibelen, som den var tænkt

04/04/2023 / Ole Solgaard os@dlm.dk

”Vi har behov for at møde den levende Gud, og det gør vi i Bibelen. Dermed kan vi også få en bibelglæde, der varer – for Guds levende ord skaber liv og alt muligt godt i og omkring os. Derfor sætter vi fokus på, hvordan man kan forstå og anvende Bibelen, som den var tænkt.”

Sådan begrunder Budskabets redaktion temavalget i det nylig udkomne nummer af fordybelsesmagasinet: ”Forstår du det, du læser?”

8 pejlemærker

I en af artiklernee opridser Hakon Christensen, der er landsleder i Bibellæser-Ringen, 8 pejlemærker til at forstå Bibelen:

  1. Bibelen skal fortolkes under bøn
  2. Bibelen skal fortolkes i fællesskab
  3. Der må ikke trækkes noget fra eller lægges noget til
  4. Bibelens sammensatte karakter skal respekteres
  5. Bibelen skal fortolke Bibelen
  6. De læremæssige afsnit skal kaste lys over de historiske afsnit
  7. Skeln mellem lov og evangelium
  8. Alt i Bibelen skal tolkes i lyset af Jesus.

Artiklen er frit tilgængelig her - både som lyd og tekst.

Desuden kan man læse temaartiklerne ”Hvad i Bibelen er forpligtende i dag?” af rejsepræst Børge Haahr Andersen og ”Hvor bogstaveligt skal Bibelen læses?” af DBI-lærer Christian Canu Højgaard.

----------

Magasinet indeholder også mange andre artikler - blandt andet om troens forskellige udtryk, det livslange ægteskab, et solbeskinnet under, trosprøver og -kapitulation, frelsesvished. 

Hele Budskabet 2/2023 kan læses online her af abonnenter. Har du ikke abonnement, kan du via samme link se, hvordan du får det. 
 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.