24-7 online-møderække blev en succes

Online-møderække Agerskov
Rolf Weber Jørgensen, som er medarbejder i projektet Discipel 24-7, stod for forkyndelsen til møderne. Illustrationsfoto.

Agerskov LM's traditionelle møderække i februar blev erstattet af tre online-aftener om hverdagsmission. Mange af kredsens medlemmer var med og deltog bag skærmen

10/03/2021 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

Hvad gør man i denne tid, når man står med en hel møderække? Aflyser eller ...?

Det dilemma stod LM-kredsen i Agerskov over for i starten af februar, hvor de havde planlagt en uge med fem møder med Birger Reuss-Schmidt som prædikant.

I stedet for en aflysning foreslog prædikanten, at den sønderjyske kreds arrangerede online-møder tre aftener i træk, som handlede om hverdagsmission og discipelskab.

Kaffen stod man selv for derhjemme, mens medarbejder i projektet Discipel 24-7 Rolf Weber Jørgensen stod for møderne via platformen Teams, som mange af kredsens medlemmer deltog i.

Næsten lige så mange, som til en almindelig møderække

"Vi blev helt overrasket over, hvor mange der var med bag skærmen," siger formanden for LM i Agerskov, Jakob Knudsen.

Den første dag var der 27 enheder logget på. Mange steder sad man 3-4 stykker sammen og så med, fortæller han. 

"Nogle havde deres børn med. Andre var taget hjem til deres gamle forældre, så de også kunne være med. Det betød, at vi var næsten lige så mange som til en almindelig møderække - hvis ikke flere." 

Et godt alternativ til at mødes fysisk

LM-formanden er dog ikke i tvivl om, at han foretrækker de fysiske møder i missionshuset, hvor de normalt kan samles mellem 40 og 70 deltagere.

Men online-møderækken var det bedste alternativ, når det nu ikke kunne lade sig gøre, mener han.

"Jeg synes, det fungerede rigtig godt. Rolf gjorde det godt og viste slides på skærmen. Bagefter var vi opdelt i små grupper på Teams, hvor vi drøftede emnet. Det var meget givende."

Opmærksomhed på fordybelse og refleksion

Projektmedarbejder Rolf Weber Jørgensen var også meget opmuntret over det flotte fremmøde.

"Man kunne mærke, at folk var begejstrede - nogle havde ikke set hinanden længe. Og så blev det en tid til fordybelse og refleksion over: 'Kan det ses på mig, at Jesus bor i mig?'," understreger han.

Han fortæller, at han og den anden projektmedarbejder i Discipel 24-7, Morten Friis, har holdt lignende online-møder en enkelt aften og har flere i kalenderen den kommende tid.

"Vi vil gerne skabe opmærksomhed på discipelskab som en indstilling og måde at være på, mere end at skulle gøre en masse. Forhåbentlig kan det være med til at opmuntre til at leve et hverdagsliv i mission." 

---

Medarbejderne i projektet Discipel 24-7 tilbyder møder med titlen "Hvorfor vågnede vi i morges?".

> Læs mere på Discipel 24-7.dk.

Herunder kan man se en kort introduktion til nøgletankerne bag Discipel 24-7:

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.