Livet i lm

Mødepladsen i Hadsten

Kaja Lauterbach: kl@dlm.dk

Mødepladsen i Hadsten er lille og spinkel – men den er også international.

Joan Larsen er en af dem, der kommer fast på mødepladsen. Hun fortæller, at ni mennesker, der alle er over 55 år, mødes i private hjem hver mandag til skiftevis bibelstudium og møde med en taler.

Mødepladsens liv har været lidt af en rutsjebanetur. Den blev oprettet i 1994, og da mange unge familier flyttede til, blev den hurtigt til en kreds. Det holdt dog kun i få år, da flere børnefamilier valgte at flytte fra byen igen.

Imidlertid valgte de få, der blev tilbage, at fortsætte, men i ret lavt gear.

Flere nye er flyttet til byen

For fire til fem år siden kom der nye kræfter og ny gejst til. Missionærparret Agnes og Carsten Rahbek vendte tilbage til Danmark fra Tanzania og slog sig ned i byen.

Samtidig er der også flere nye til på det seneste. Blandt andre en familie fra Eritrea, som har været med til bibelstudium et års tid.

I det hele taget bor der mange kristne eritreanere i byen, som Joan Larsen og andre kører til Aarhus, så de kan deltage i tværkulturel Venskabsmiddag i LM’s misisonshus.

Joan Larsen har i flere år har besøgt nydanskerne i deres hjem, efter hun er faldet i snak med dem i byen.

Hun oplever, at de er meget gæstfrie, men at det trods utallige opfordringer er svært at få dem inden for i deres hjem.

Hun og hendes mand er også kontaktfamilie for en familie fra Rwanda, der bor der.

Dem inviterede de med til mødepladsens bibellørdag den 21. maj hjemme hos Joan Larsen.


En international lille gruppe var med til bibellørdag i Hadsten den 21. maj 2016.

Prædiken på swahili

Moderen i familien sidder i kørestol, så de har ikke mulighed for at tage dem med til Venskabsmiddag i Aarhus, men familien Larsen bor ikke længere væk, end hun kunne køre i sin stol derover.

Familien fra Rwanda var glade for at være med og kom også til mødet mandag den 6. juni.

Her prædikede Flemming Hansen, der er præst i Aroskirken – på swahili, som er familiens sprog. Han havde nemlig fået at vide, at de ville komme, og da han som tidligere missionær i Tanzania kan sproget, valgte han at prædikede specielt til dem.

”Kvinden var lykkelig, for det var den første prædiken, hun havde hørt på sit eget sprog i flere år. Og selv om vi danskere måtte ”nøjes” med nogle brokker og med bibelteksterne, var det også godt for os,” siger Joan Larsen.

Fællesskab uden sprog

Selv om det giver udfordringer – især sproglige – er der en fælles glæde over afrikanerne på mødepladsen i Hadsen.

Joan Larsen forklarer, at et smil er guld værd, og at man sagtens kan have fællesskab med hinanden, selv om man ikke forstår så meget af det, der bliver sagt med ord.

En af de faste danske deltagere siger: ”Nu har vi bedt i flere år om, at vores lille kreds må vokse, og så glædes jeg over, at vi ser disse nye danskere her.”

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Mary Thunbo
Den 11. marts 2020. Nogle forbinder datoen med statsministerens markante corona-pressemøde. Men for Mary Thunbo fra Randers er datoen forbun…
Matthias Burhenne
Det er en fantastisk bog! Aktuel, kompetent og bibelsk funderet. Den kan udfylde et enormt behov for os mænd,…