Tre forventninger til 2020

30/12/2019

 

I 2020 er der tre ting i Luthersk Mission, som jeg glæder mig til. Tre begivenheder og forhold jeg forventer mig noget af.

For det første: Udsendelsesfester

I januar måned lægger vi ud med to udsendelsesfester for nyansatte internationale missionærer. Det er utrolig glædeligt, at vi allerede i begyndelsen af året kan have to udsendelsesfester med kun to ugers mellemrum. De er en del af svaret på den opfordring til at bede om nye missionærer, som vi gav for et år siden. Vi tror, det er Guds svar.

Søndag den 12. januar sender vi Vivi og Bent Houmaa Jørgensen ud fra Aalborg Frimenighed. De skal ud til opgaver i forlaget Soma Biblia i Dar es Salaam i Tanzania.

Søndag den 26. januar sender vi det svenske ægtepar Marita og Carl Hasselberg ud fra Nansensgade missionshus i København. De skal efter sprogstudier til Kiabakari Bibelskole i Nordtanzania og gå ind i opgaver med diakoni og undervisning.

For det andet: Landsmøde

I Store Bededagsferien, den 8. – 10. maj, har vi Landsmøde i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter. Det er LM’s største arrangement, som vi forventer os meget af. Landsmøde bliver holdt med års mellemrum, og i 2020 bliver det med temaet ”fri”. Der er lagt op til et spændende program med undervisning i flere spor, koncert og drøftelse med LM’s ledelse. Ved tidligere landsmøder har mange givet udtryk for, at de er taget hjem med fornyet inspiration og glæde til det kristne liv og til opgaverne i menigheden. Det store fællesskab blev til stor velsignelse.

Min forventning til Landsmøde 2020 er udfordrende forkyndelse, fest og fællesskab.

For det tredje: Den profetiske nådegave i praksis

I 2020 håber jeg på en mere udbredt praktisering af den profetiske nådegave i LM. Vi ønskede i 2019 at sætte fokus på denne nådegave sammen med evangelistnådegaven. Det skete blandt andet på Rådsmøde i foråret og Landsgeneralforsamling i efteråret. Det kom mest til at handle om den profetiske tale - forstået som en aktuel og konkret forkyndelse ind i menighedens situation.

I Ny Testamente bliver vi opfordret til at udfolde forskellige nådegaver, når vi kommer sammen i det kristne fællesskab. Det vil sige at give plads til at flere personer kan få ordet med forskellige opbyggende og opmuntrende indlæg. Det kan være formidling ved både kvinder og mænd, som har noget vigtigt og måske personligt på hjerte. Nogle har kaldt denne fællesskabsform for ”et åndeligt sammenskudsgilde”.

Nu har vi talt en del om det i 2019. Skal det blive mere end ord, må vi i 2020 i gang med at praktisere det i højere grad. Og skal det for alvor rykke, må det ske lokalt.

Jeg er overbevist om, at det vil kunne berige vores fællesskaber. Desuden vil det ved vores møder og gudstjenester kunne forstærke det personlige, konkrete, og hverdagsnære, som en del efterlyser. 

Jeg tror, vi har lov til at være i forventning til Gud – også i 2020.

”Jeg vil stille mig på vagt og spejde for at se, hvad han vil sige til mig.” Habakkuks Bog 2,1, Gammel Testamente.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.