Anmeldelse

Manga Profeter

Tegneseriebibel
Bibelselskabets forlag 2013
119,95 kr. per styk - sampak med alle fem bøger for 499,95 kr.
af Maria Legarth

Japansk tegneserie og de bibelske profeter er ikke en oplagt cocktail.

Manga, japansk tegneseriekunst, er udtryksfuld og dramatisk i sine tegninger. Den er ikke særlig teksttung og benytter mange lydord. De bibelske profetbøger er derimod indholdsmættede ord fra Gud om synd, retfærdighed, lydighed og tålmodighed.

Alligevel lykkes Bibelselskabets femte del af Bibel-manga-serien rigtig godt. Det er sidste del af serien, så hele Bibelen nu er udgivet på manga.

Tegneserien er tekstnær med bibelcitater i boblerne og henvisninger til de vers, handlingen er taget fra. Både tegninger og tekst holder sig tæt til de bibelske tekster og dets budskab. Det giver bogen dybde og tyngde.

Hurtigt indblik og overskueligt overblik

Naturligvis har tegneserien ikke alle nuancer og budskaber med. Det kan ikke lade sig gøre på 280 siders manga. Vil man derimod have et hurtigt indblik og en oversigt over de profetiske bøger i en spændende og forståelig form, er Manga profeter oplagt. Der er også nogle overskuelige oversigter over profeterne og deres tid.

Manga Profeter giver en forståelse af, hvordan Gud kæmpede for Israel og mod synd. Han sendte gang på gang profeter til sit ulydige folk.

De flotte, levende tegninger hjælper til at forstå, at profeterne var almindelig mennesker, der talte Guds ord. De var ikke super-mennesker, men måtte kæmpe med sig selv og folket.

Tegneserien viser også, at det aldrig ville lykkes for Guds folk at leve i lydighed mod Gud. De manglede forløseren, Jesus. Netop dette afslutter Manga Profeter på en meget smuk måde.

Tegneserien kan læses af alle aldersgrupper, men publikum er nok primært de 10-16 årige.

Brug Manga Profeter til lidt ældre børn og unge, der kender Bibelen godt og har brug for at få indholdet på en ny måde. Brug den blandt unge og voksne som igangsætter til at komme i gang med at læse de profetiske bøger.

Eller giv den til én, der ikke kender Bibelen, og som ellers ikke læser bøger, og giv bibelglæde videre på en alternativ måde.

Mangaprofeter er den 5. og sidste bog i Bibelen som manga-tegneserie.

Anmeldt i Tro & Mission nr. 3/201 af Maria Legarth

Tilføj kommentar

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Britta Vinther
”Håbet om det evige liv fylder mere hos mig nu end tidligere. Jo ældre jeg bliver, des mere længes jeg efter, at Jesus kommer igen og gør al…