Anmeldelse
Omslag: Før du åbner din bibel

Før du åbner din bibel

Matt Smethurst
LogosMedia 2022
88 sider. 99,95 kroner
Nicolai Østrem Fris

Jeg har ofte tænkt, ”Hvis Gud er universets skaber, almægtig og hellig, samtidig med at han er helt nærværende og ser med varme og omsorg på mig og alle andre mennesker, hvordan kan det så være, at jeg ikke er mere optaget af at lære ham at kende?” 

Jeg tror på ovenstående beskrivelse af Gud, men ofte føler jeg desværre, at det ikke afspejles i mit liv. Universets skaber, som ikke bare kender mig, men elsker mig, har villet mig og har en plan med mit liv. Det er jo helt vildt! 

Matt Smethursts bog Før du åbner din Bibel mindede mig på ny om, hvilken gave Bibelen og det næsten ubegribelige budskab, den indeholder, er. Det bliver jo ellers let en selvfølge for mig. 

Smethurst giver i bogen ni nøgler til bibellæsning, undervejs suppleret og underbygget med bibelvers. I overskrifter handler det om: åben Bibelen med bøn, ydmyghed, desperation, videbegær, lydighed, glæde, forventning, fællesskab og Kristus i centrum.   

For både de nysgerrige og de kritiske

Bogen er relevant for enhver læser, der er nysgerrig på Bibelen og dens budskab, og også for læseren med en kritisk tilgang til Bibelen. Bogen rejser grundlæggende spørgsmål som: "Hvis Gud har planlagt alting, hvorfor så overhovedet spørge ham om noget?" 

Men uanset om du tror på Gud, og at han åbenbarer sig gennem Bibelen, eller du ikke gør, er jeg sikker på, at bogen vil mane til eftertanke og måske forundring, samtidig med at den giver konkrete og brugbare redskaber til bibellæsning. 

Bogen er hurtigt læst, og det er nok meget godt, for når du går i gang med at læse den, får du hurtigt lyst til at finde Bibelen frem for at møde Gud, lære hans vilje at kende og mærke hans kærlighed og fred.  

Trykt i Tro & Mission 06/2022.
 

Tilføj kommentar

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Birthe Bräuner Haahr
Som syvårig blev Birthe sendt med skolebus 45 kilometer ind til Herning, hvor der netop var blevet oprettet en klasse for blinde og svagtsee…