Videoer afhjælper behov for bibelundervisning

Foto: Menighed til gudstjeneste i Arequipa, Peru
Til gudstjeneste i menigheden ”Jesus es Vida” i bydelen San Martin i Arequipa. (Foto: Roar Steffensen)
Tidligere Peru-missionær udarbejder materialer over Romerbrevet på spansk til grundlæggende trosoplæring i den lutherske kirke i Peru

07. oktober 2015 / Kaja Lauterbach: kl@dlm.dk

Romerbrevet fylder Roar Steffensens arbejdstid ud i denne uge.

Det sker som et led i, at han udarbejder redskaber på spansk til brug for bibelstudier til den lutherske kirke i Peru. Blandt andet laver han gennemgang af bibelske skrifter på video.

Han er netop begyndt på et treårigt projekt, hvor han hvert år laver en gennemgang af en tredjedel af Romerbrevet.

Præster med lille teologisk uddannelse har brug for hjælp

”Der er stort behov for grundlæggende trosoplæring i den lutherske kirke i Peru, men de færreste præster har en højere teologisk uddannelse, og derfor har de behov for hjælp,” siger Roar Steffensen.

Han har tidligere lavet videomateriale over Galaterbrevet og Efeserbrevet. Han fortæller, at de er blevet meget godt modtaget og er en stor hjælp til de lokale præster. 

Som led i projektet rejser han til Peru den 18. januar og godt fire uger frem. Her skal han dels præsentere sit materiale og dels undervise i Romerbrevet på det teologiske seminarium Setela i Arequipa.

”Det ser jeg meget frem til,” skriver han i et nyhedsbrev.

Projektet sker i samarbejde med LM

Roar Steffensen var missionær i Peru for Luthersk Mission fra 2002-2007. Det nuværende projekt sker også i samarbejde med LM, der giver et bloktilskud på 50.000 kroner til projektet, og Roar Steffensen samler resten ind selv.

Han konstaterer med glæde, at der er givet gavetilsagn nok til, at årets budget er dækket ind, men da der er tale om et treårigt projekt, er der brug for yderligere finansiering.

Læs mere om Roar Steffensens bibelundervisningsprojekt her. Her har du også mulighed for at støtte økonomisk.

Læs om LM’s øvrige aktiviteter i Peru.

Tilføj kommentar

JOB
Hovedopgaven som teamleder er at skabe trivsel og gode rammer for LM’s udsendte medarbejdere i Tanzania og herunder sikre, at de praktiske o...

Mekane Yesus-kirkens synoder i Syd-Etiopien er gået sammen om at drive et uddannelsescenter, som omfatter både high school (gymnasium)...