Vi kommer for at blive fyldt op

Mange deltagere i foyeen til LM's landsmøde i Skjern 2016
Det er forkyndelsen og fællesskabet, der er i højsædet blandt de 1200 deltagere til Luthersk Missions landsmøde her i weekenden
Luthersk Missions landsmøde er godt i gang her på 2.dag i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter. Spørger man de mange fremmødte deltagere, hvorfor de er kommet, lyder det næsten enstemmigt: Vi kommer for den gode forkyndelse og for fællesskabet

23. april 2016 / Karin Borup Ravnborg: kbr@dlm.dk

Skjern Arena syder af liv og fællesskab denne weekend. Og det er ikke på grund af håndbold. Godt 1200 mennesker fra hele landet er samlet til LM's landsmøde 2016 med møder, samvær og masser af spændende aktiviteter. Vi har spurgt nogle af deltagerne, hvorfor de er kommet, og hvad de har fået ud af årets landsmøde indtil nu.

Bliver høj af fællesskabet

Henriette og Allan, 36 år fra Rødekro. Er til landsmøde for anden gang sammen med deres tre børn på 11, 8 og 6 år.

"Det er simpelthen så fantastisk at være her. Vi kommer for at blive fyldt op åndeligt og for det kristne fællesskab."

"Der er noget både for vores børn og for os voksne. Det gør at vi kan gå til en masse forskellige samlinger. Det har vi ikke sådan mulighed for i hverdagen."

"Og så elsker jeg lovsang," siger Henriette. "At kunne sidde 1000 mennesker i samme sal og mærke, at vi har det samme håb. Det kan gøre mig helt høj."

Landsmødet er højdepunktet

Jonna, 70 år fra Videbæk. Er på landsmødet sammen med sin mand og har været med mange gange i træk.

"Jamen det er bare helt fantastisk at være med. Det er næsten højdepunktet for os. Selv om vi bor tæt på, så kommer vi og er med hele weekenden. Vi skal bare have det hele med."

"Vi kommer for at høre forkyndelsen og sidde lige så stille og høre evangeliet. Og så er det lige meget, hvor man går hen, så møder man nogen, man kender. Selv om man skulle blive væk fra sin ægtefælle, så  er der altid nogen at snakke med."

"Jeg er til landsmøde, fordi jeg er LM'er. Sådan er det bare. Jeg kunne slet ikke forestille mig ikke at komme og være en del af det her."

Du er ikke alene

Sherhad, 28 år og bosat i Herning. Har fået asyl i Danmark og er på landsmøde for første gang sammen med en flok fra LM-kirken i Herning.

"Jeg er rigtig glad for at være her. Jeg møder rigtig mange forskellige mennesker og jeg kan mærke, Kristus er her."

"Det har været nogle rigtig gode møder. Vi har fået prædikerne oversat til arabisk, så jeg kunne forstå det, der blev sagt."

"Og så er det en god mulighed for at få kontakt med andre danskere - at jeg er sammen med mine danske brødre og søstre og ved, at jeg ikke er alene."

Har fået fornyet min bibelglæde

Cecilie, 23 år fra København. Er på landsmøde sammen med en flok højskolevenner.

"Jeg har fået rigtig meget på hjerte til mig selv i forhold til mit kristenliv. Jeg har altid haft en bibelglæde, men nu synes jeg bare jeg har fået den fornyet endnu mere."

"Det er en stærk forkyndelse - og forløsende. Det mærkede jeg særligt her i formiddags, hvor Dan talte om at Gud er Hellig og samtidig tilgiver han mig. Det er stort."

"Og så er det dejligt at være afsted sammen med venner. Vi har lånt et sommerhus, så der er også tid til gensynsglæde og hygge. Det er godt at møde andre her på landsmødet og være sammen med dem i den store menighed, vi er en del af." 

Du kan følge med i landsmødet online lige nu via Norea Radios Live Stream.

  

Tilføj kommentar