Vestjyske unge hjælper lokalsamfundet

Foto: Løvrive og visne blade
Lørdag den 29. september tilbød LMU'erne i Skjern/Tarm praktisk hjælp til lokalområdet. En stor del af de opgaver, de løste, var havearbejde. (Foto: Pixabay)
Skjern/Tarm LMU tilbyder praktisk hjælp til byens indbyggere to gange om året. Det fører ofte til samtaler om Jesus og troen på ham

10. oktober 2018 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

”Mangler du tid og kræfter til at få slået græsset, malet værelset, gjort rent eller lignende? Vi er en gruppe unge i Skjern og omegn, som gerne vil tilbyde en hjælpende hånd helt gratis!”

Gruppen af unge er LMU’erne i Skjern/Tarm LMU. De havde lavet et opslag på Skjern bys Facebookside med denne tekst for at gøre byens borgere kendt med tilbuddet om praktisk hjælp, fortæller Anders Bækgaard, der er formand for Skjern/Tarm LMU.

De have også indrykket en annonce i Ugeposten, og det havde de gjort i så god tid, at byens borgere havde tre uger til at melde sig med opgaver, som de gerne ville have hjælp til - enten via Facebook eller ved at sende en email.

Klipper både hæk og hjælper med at flytte

Lørdag den 29. september mødtes 17 LMU’ere så i missionshuset i Skjern til morgenmad, før de tog rundt til mennesker i byen, der havde bedt om hjælp til praktiske opgaver.

Der var nok at tage fat på, fortæller Anders Bækgaard.

”I den første tid efter vi havde slået annoncen op, gik det lidt sløjt med at melde ind med arbejde, men til sidst var der næsten for mange opgaver, i forhold til hvor mange vi var.”

Opgaverne strakte sig lige fra havearbejde som hækklipning, græsslåning og sammenriving af græs og blade til hjælp med at flytte. Der var også nogen, der gerne ville have et høloft tømt for halm.

Større behov for at snakke end for praktisk hjælp

”Det er alle mulige forskellige mennesker, som gerne vil have vores hjælp til et eller andet. Enlige ældre, unge familier. Nogle få er kristne, men de fleste kender ikke troen,” siger Anders Bækgaard.

LMU’erne har ikke en bagtanke om, at dem, der får hjælp, også skal høre om Jesus, men ud af den praktiske hjælp kommer der ofte mulighed for at fortælle om troen

”Det er ikke normalt i Danmark, at man hjælper andre – og slet ikke gratis. Det vækker interesse og nysgerrighed, og folk spørger: ”Hvorfor gør I det?” siger han.

”Og så kommer snakkene.”

Nogle steder oplevede LMU’erne, at der ikke var ret meget at lave – kun lidt oprydning i eller rundt om huset. Der var større behov for at snakke end for praktisk hjælp.

Sammen med en god ven var Anders Bækgaard selv ude ved en kvinde, hvor de arbejdede i 20 minutter og snakkede i to timer.

”Min ven sluttede af med at give hende en bibel og bogen Hvad skal jeg med Jesus?” siger han og tilføjer, at han har snakket med hende efterfølgende og prøver at finde et Alpha-kursus, som han kan foreslå hende at deltage i.

Vi kunne sagtens have flere arbejdsdage

Skjern/Tarm LMU tilbyder praktisk hjælp til lokalområdet to gange om året, og Anders Bækgaard fortæller, at det nu er tredje gang, han er med til det.

De fleste LMU’ere i Skjern/Tarm LMU er gymnasieelever, og de synes rigtig godt om at komme ud at hjælpe mennesker med praktiske opgaver, fortæller formanden, der selv er en af de få lidt ældre, der har erhvervsarbejde.

”Nogle har endda sagt, at vi godt sagtens kunne have flere af den slags arbejdsdage.”

Tilføj kommentar