Unge tændt af MISSION

En flok unge på MISSION16
400 unge fyldte mødesalen på weekendens missionskonference på Luthersk Missions Højskole i Hillerød. Foto: Amalie Puggaard Poulsen
Unge interesserer sig for mission. Det beviste godt 400 unge fra hele landet, der i weekenden var samlet til MISSION16 i Hillerød

21. november 2016 / Karin Borup Ravnborg: kbr@dlm.dk

"Vi vil rigtig gerne engagere os i mission. Men det kan godt være, det ikke lige er på den måde, som I 'gamle' er vant til."

Sådan lød det fra nogle af de unge deltagere, vi talte med på weekendens missionskonference MISSION16 Luthersk Missions Højskole i Hillerød.

Her var godt 400 unge fra hele landet samlet til en god blanding af opbyggelige møder med kald og udfordring, krydret med skøre og sjove indslag - altsammen i missionens sag.

Kast for en sag

Det var tydeligt, at de unge er klar til at tage utraditionelle metoder i brug for at samle penge til mission.

Flere heltemodige LMU'ere - og højskolelærere!!! - lod sig for et vist beløb skyde ned i det kolde vand fra den såkaldte "Maymann-kaster".

Over 40.000 kroner blev på den måde samlet ind til LMU's missionsprojekt i Peru - til stor morskab for de mange deltagere.

Hverdagsmission

Vi spurgte et par af de unge på konferencen, hvad de forbinder med ordet mission.

"Der, hvor jeg kommer fra, gør man meget for at få de unge med til hverdags-mission," fortæller Rebekka Kirk, 23 år, som kommer i Aarhus Bykirke.

"Jeg oplever, at mange unge gerne vil engagere sig og være noget for dem, de er iblandt."

"For mig er mission noget med at gøre noget for andre. Jeg har været et år i Israel som handicaphjælper, og hvis jeg skulle rejse ud, skulle det være sådan noget diakonalt igen." 

Mere mission på dagsordenen

For 20-årige Kasper Drejer Christensen fra Rødovre er det bare en rigtig god ting at få mere mission på dagsordenen.

Selv om han lige nu går på LMH og får rigtig meget bibelundervisning, så synes han, det er vigtigt med en hel weekend med fokus på mission.

"Det er godt at blive mindet om, at vi skal dele evangeliet med andre. Mission er ikke kun én weekend. Det er også, når vi kommer hjem."

Og så kunne han godt tænke sig, at der var lidt mere fokus i hverdagen på givertjeneste.

"Vi bliver let så egoistiske. Der er så meget andet, man synes, man kan bruge pengene på til sig selv. Der er det godt at høre om, hvorfor det er vigtigt at give."

---

Du kan læse flere kommentarer og indtryk fra MISSION16 i næste nummer af avisen Tro & Mission nr. 21, der udkommer fredag den 2/12.

Nordsjællands Kristne Ungdoms Radio (KUR) var også på pletten og sendte sammen med LUR – LUMI Ungdoms Radio - live fra MISSION16.

> Hør - eller genhør - deres indtryk her. 

Tilføj kommentar