To unge kvinder er klar til børnehave i Cambodja

Foto: Børn i børnehaven ved Daughters
Volontørernes opgave er at tage sig af børnene, der går i projekt Daughters' børnehave. (Foto: Paul Hageman)
Johanne Olesen glæder sig til at lære mennesker og kultur at kende og til at arbejde et sted, hvor det kristne budskab er i centrum

24. marts 2017 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

”Jeg glæder mig bare til hele oplevelsen.”

Det siger Johanne Olesen fra Aulum. Sammen med Katrine Jensen fra Silkeborg rejser hun til Phnom Penh i Cambodja efter sommerferien for at arbejde som volontør for LM i børnehaven ved organisationen ”Daughters of Cambodia”.

Mødrene til børnene i børnehaven er alle tidligere prostituerede, der får hjælp og uddannelse til en anden måde at leve på.

Glæder sig til at rejse ud at rejse efter studentereksamen

De to 19-årige piger bliver begge studenter til sommer, og de glæder sig til at komme ud at rejse og til at lære menneskene og kulturen i Cambodja at kende.

Johanne fortæller, at for hende er det vigtigste at komme af sted med en organisation, hvor det kristne budskab er i centrum.

”LM er gode til at komme ud i verden med budskabet om Jesus, så selv om jeg ikke har nogen erfaring med LM, er jeg ikke i tvivl om, at jeg gerne vil arbejde i et af deres projekter,” siger hun.

Katrine Jensen synes, at projektet Daughters of Cambodia gør et meget vigtigt arbejde, og derfor er hun taknemmelig over, at hun som volontør kan komme til at hjæpe der.

Børnene i børnehaven hører også om Jesus hver dag

LM har haft volontører i børnehaven på Daughters i flere år.

Karina Højgaard Jensen var der fra august 2014 til juni 2015. Hun fortæller, at Daughters er et kristent sted, og at en del af volontørernes arbejde er sørge for bibellæsning for børnene 15 minutter hver dag.

"Selv om vores ophold i Cambodja begyndte med tre ugers sprogskole, kunne vi ikke sproget godt nok til, at vi kunne selv at læse, men vi kunne få andre til at gøre det," siger hun.

Hun glæder sig over, at de dog efter jul kunne nok khmer til at kunne fortælle børnene lidt om Jesus.

"Vi havde en evangelieterning med til børnene. Samtidig med, at vi kiggede på billederne, kunne vi fortælle det vigtigste ud fra den,” siger Karina Højgaard Jensen.

Tilføj kommentar