Tre nye volontører ansat til Tanzania

Foto: Soma Biblia-bil og medarbejdere
Paul Høeg ser frem til ture rundt i Tanzania i en Soma Biblia-bil fyldt med kristen litteratur, hvor han skal sælge bibler og kristne litteratur på markederne på swahili. (Foto: Soma Biblia)
Både ny bogvolontør og nye undervisningsvolontører glæder sig til at få deres liv sat i perspektiv ved at skulle arbejde under anderledes forhold, end de er vant til

14. marts 2018 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

”Pludselig pegede mange pile på volontørjobbet i Tanzania.”

Det skriver Paul Høeg fra Løgumkloster, der var kommet i en situation, hvor han skulle have nyt job og bolig.

Han er blevet ansat som bogvolontør i Luthersk Missions litteraturarbejde Soma Biblia fra august og glæder sig til at være med til at sprede kristen litteratur i Tanzania.

Lidt nervøs – men også i forventning om stjernestunder

Den 56-årige nuværende efterskolelærer ser ti måneder som volontør for Luthersk Mission som en fantastisk god mulighed for at stoppe op, træde ud af hamsterhjulet og få sit danske liv sat i perspektiv.

”Jeg tænker, det bliver udfordrende, men jeg gør det, fordi jeg kan, tør og tror, at Gud har lagt det til rette.” siger han.

Paul Høeg fortæller, at han altid har været eventyrlysten, og at han ser frem til ture i en Soma Biblia-bil fyldt med kristen litteratur, hvor han skal sælge bibler og kristne litteratur på markederne.

”Det sproglige gør mig lidt nervøs, men mon ikke, der også ligger venter mange stjernestunder? Det ser jeg frem til.”

Pauls Høegs hustru, Helle, er selvstændig grafiker. Hun rejser med til Dar es Salaam, hvorfra hun kan varetage sine opgaver via internettet.

Dansk lilleskole for missionærbørn i Kiabakari

Fra august bliver der oprettet en dansk lilleskole i Kiabakari i Nordtanzania. Den skal ægteparret Kristine og Simon Agerbo stå for.

Der bliver tre elever – to i 0. klasse og en i 2. klasse. Deres forældre er LM-missionærer og er henholdsvis lærere på Kiabakari Bibelskole og evangelist i Mara-dalen.

De to kommende volontører, der begge er 23 år, glæder sig til at prøve at lave en lilleskole i et andet miljø, end de er vant til.

”Det bliver spændende at lære børnene at kende og at følge deres udvikling gennem et år,” siger de.

Et volontørophold er det rigtige for os nu

Kristine og Simon Agerbo glæder sig meget til, at de skal ud som volontører.

”Vi er spændte på opgaven, men vi hviler i troen på, at Gud er med i den opgave, som han nu har åbnet for os,” siger de.

De var kommet til et punkt i deres liv, hvor de havde brug for at sætte Gud i centrum, og få et nyt perspektiv på hverdagen.

”Flere af vores venner har valgt at tage på højskole, men vi mener, at volontøropgaven er mere passende for os,” siger de.

”Det blev vi bekræftet i, da vi så, at der var to stillinger samme sted i Tanzania.” 

Tilføj kommentar