JOB
Vil du være med til at fremme forståelsen af evangeliet hos kirkens lokale ledere og til, at folk i området kommer til tro og får hjælp til...

Tøndeslagningen var et hit for asylansøgere

foto: To asylansøgere fra Eritrea til fastelavnsfest i LM's missonshus i Svaneke
Asylansøgerne på Bornholm gik meget op i tøndeslagningen ved et fastelavnsarrangement i LM i Svaneke
Fasten gjorde, at der blev spist færre fastelavnsboller end forventet ved arrangement i LM’s missionshus i Svaneke i lørdags

26. februar 2015 / Kaja Lauterbach: kl@dlm.dk

Fastelavnsfest med fastelavnsboller og tøndeslagning. Det var programmet for kulturmøde i Svaneke missionshus lørdag den 20. februar 2015.

Tre af beboerne på det midlertidige asylcenter i byen deltog, men der blev ikke spist helt så mange fastelavnsboller, som LM’erne måske havde forestillet sig. Det fortæller Jørn Bech, der er formand for LM i Svaneke.

”Beboerne på asylcentret kommer fra Eritrea, og de er fra en ortodoks kristen baggrund, så de fastede fra æg, mælk og kød,” siger han.

”Til gengæld gik de vildt op i tøndeslagningen.”

Både asylansøgere og danskere får kulturmøde

Jørn Bech fortæller, at to af eritreanerne var rigtig glade, fordi de lige havde fået opholdstilladelse. Den ene af dem bliver boende på Bornholm, så LM-kredsen i Svaneke håber at kunne beholde kontakten. Han ved dog endnu ikke, hvor på øen han kommer til at bo.

Kulturmødet mellem LM-kredsen og asylansøgerne går begge veje.

Nogle stykker kommer til kulturmøder i missionshuset og er også kommet til søndagsmøder et par gange. I fredags deltog Jørn Bech i et bedemøde på asylcentret.

Beboerne har fået et lokale stillet til rådighed på asylcentret, som de har indrettet til en slags kirkesal. Her samles de til bøn både morgen og aften.

”Det var en rigtig god oplevelse. 23 deltog i bedemødet, der varede i to en halv time med læsning fra Bibelen og bøn,” siger Jørn Bech.

Tilføj kommentar

Kommentarer

Hvor er det bare glædeligt med den kontakt i vore LM kredse. Stor taknemmelighed til Gud, og tak til mennesker, som investerer deres liv og tid i samvær med andre.