Teologuddannelse i Etiopien får anerkendelse

Glade elever på Tabor
Det gav ekstra point i evalueringen, at de studerende føler et stort ejerskab for bibelskolen og uddannelsesstedet. (foto: Odd-Åge Ågedal)
Officiel anerkendelse til bacheloruddannelsen på den teologiske uddannelsesinstitution i Etiopien Tabor Evangelical College (TEC)

19. januar 2018 / Ruth Osmundsen: rutheva@gmail.com

På missionskolen arbejder vi med at få bachelor-uddannelsen akkrediteret via ACTEA (Association for Christian Theological Education in Africa).

Vi har netop fået godkendt den, men med krav om også at søge akkreditering af diploma-uddannelsen i teologi.

Den 28. januar får vi besøg fra ACTEA for at få den endelige godkendelse. I disse dage går tiden med at forberede de sidste ting, så alt er klar, til vi får besøg.

Anerkendt som en god skole

På den videregående skole var der før nytår besøg fra inspektører fra det regionale uddannelseskontor.

Torsdag den 12. januar fik vi endelig resultaterne af evalueringen. Vi er rykket et trin op fra trin 2 til trin 3. De skoler, som ligger på trin 1, er i fare for at måtte lukke, mens trin 4 er topplacering.

Det er få skoler i Etiopien, som ligger på trin 4, og vi er derfor meget glade for en trin 3-placering. Vi har fortsat en lang liste af ting, vi gerne vil forbedre på skolen, men dette var en tiltrængt opmuntring.

Vakte stor begejstring blandt eleverne

Fredag morgen ved morgensamling for de videregående elever delte skoleleder Tesfaye Teshite den gode nyhed. Det vakte stor begejstring.

Vores elever føler et ejerskab for skolen og ønsker at bidrage til at forbedre forholdene. Dette gav ekstra point i evalueringen.

Ved formiddagskaffen for alle ansatte var der bestilt kage for at fejre resultatet.

Skolelederen holdt tale og takkede specielt lærerne for indsatsen. Rektor Galgalo Karre takkede også alle ansatte og understregede, at dette var et resultat af en fælles indsats.

2018 markerer 50-året for etableringen af Tabor-seminariet, som blev taget i brug første gang i 1968. Vi planlægger at markere dette på forskellige vis i løbet af året. Men at begynde på denne måde var særligt stort for os på TEC.

-

Ruth Osmundsen er udsendt til TEC af Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM). Artiklen er første gang bragt på NLM's hjemmeside og oversat med Ruth Osmundsens tilladelse.

Luthersk Mission har indtil 2016 haft udsendte til TEC. I dag støttes skolen fortsat økonomisk. LM har desuden flere gange sendt Kristian Mogensen, der er missionslærer på Dansk Bibel-Institut og tidligere Etiopiensmissionær for LM, til skolen for at undervise i antropologi.

Læs mere om LM's arbejde i Etiopien her.

Tilføj kommentar

Kommentarer

Hjerteligt tillykke! Det glæder os, at Tabor seminariet har holdt fanen højt og satset på kvalitet og bibeltroskab. Det sætter spor ud over landet. Må Gud rigt velsigne lærere og elever .