Studerende i Peru vil genåbne lukket kirke

Foto: Gruppe i Cuzco i Peru
Seks unge studerende vil gerne have en luthersk kirke i Cuzco i Peru. Julie og Emil Solgaard - og deres etårige søn Lukas - besøgte dem for nylig sammen med pastor Domingo Mammani (Foto: nlm.no).
For fire år siden lukkede den lutherske kirke i Cuzco i Peru, fordi der kun var ganske få medlemmer. Nu ønsker lokale kristne at holde gudstjenester der igen

14. juni 2019 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

Seks unge peruanere, der studerer på universitetet i Cuzco, har et stærkt ønske om at genåbne den lutherske kirke i byen.

LM-missionærerne Julie og Emil Solgaard mødtes med dem sidst i maj sammen med Tore Bjørsvik, der er stedlig repræsentant for LM’s og Norsk Luthers Misjonssambands arbejde i Peru.

Det fortæller Tore Bjørsvik på nlm.no

De danske missionærer og Tore Bjørsvik var på besøg i Cuzco, og ud over at mødes med de seks unge besøgte de den lutherske menighed i Pucyura, der ligger 45 minutters kørsel fra byen.

Danske missionærer har tidligere arbejdet i Cuzco

Menigheden i Pucyura blev dannet i december 2017. Dengang var der 13 medlemmer, og den er allerede vokset, så der var ovre 25 voksne med til gudstjenesten.

Før det havde der i en årrække været en luthersk menighed i Cuzco. Her stod flere danske og norske missionærer i et rigt arbejde sammen med peruanske medarbejdere, fortæller Tore Bjørsvik.

Men de lokale medarbejdere var desværre ikke i stand til at fortsætte arbejdet, da missionærerne rejste. I 2015 var der kun ganske få medlemmer, og den lutherske kirke i Peru besluttede at lukke menigheden i Cuzco.

Lokale kristne ønsker en menighed i byen igen

Det er ikke kun de studerende, der gerne vil åbne kirken i Cuzco igen.

De tre skandinaver mødtes også med en børnefamilie fra byen, hvor faderen for nylig er blevet kristen, og de ønsker en menighed, der er tættere på end i Pucyura.

Ledelsen af det danske og norske missionsarbejde i Peru vil også gerne satse på Cuzco sammen med den nationale kirke.

I første omgang vil de fokusere på husmøder, undervisning og fællesskab, og hvis de fast kan samle 25-30 mennesker, vil de gerne tage kirkebygningen i brug og fejre gudstjenester der igen.

Tilføj kommentar