Studerende fik tættere forhold til Bibelen

Eleverne fra DBI poserer for kameraet i Israel
DBI havde flyttet klasseværelset til varmere himmelstrøg for at blive klogere på Bibelen (foto: privat)
Studerende fra LM's samarbejdspartner DBI brugte tre uger i Israel på at blive klogere på Bibelens hjemland

15. september 2016 / Nicklas Lautrup-Meiner: NLM@DLM.DK

Dansk Bibel-Institut (DBI), den teologiske læreinstitution, der varetager LM’s missionærtræning, sendte i august alle studerende på femte semester til Israel.

Målet var at give dem en bedre forståelse af det land, hvor de bibelske fortællinger foregik.

Intensiv træning i Bibelens sprog

”Jeg kom virkelig ind i, hvad det her med Israel egentlig handler om,” siger Morten Munch.

For ham var det en træningslejr, fortæller han. På dette semester skal han nemlig læse hebraisk, som er det sprog, der bruges i det meste af det gamle testamente.

Selvom det bibelske sprog er anderledes, er der mange paralleller mellem det moderne hebraiske sprog og det bibelske.

Indlæring til øjnene og ikke blot til ørerne

Jens Bruun Kofoed, der er professor i Det Gamle Testamente og lektor på DBI, mener, at en tur til Israel er en god indgang til at studere Bibelen.

”Det giver en helt anden undervisning, når de studerende ikke bare hører en lærer fortælle og læser i en bog, men også får noget til øjet, der understøtter det.”

Det gjorde de studerende både i form af landets geografi og arkæologi samt den sproglige påvirkning, man får, når man besøger et land.

Bedre til at formidle Bibelens historier

En stor del af LM’s missionærer tager hele eller en del af deres uddannelse på DBI. I deres job skal de formidle Bibelen på den ene eller den anden måde.

En tur til Israel giver netop en bedre baggrund til at formidle de bibelske tekster, mener Ole Andersen, der er generalsekretær i Ordet og Israel, der blandt andet har til formål at øge kendskabet til Israel blandt kristne i Danmark:

”En tur til Israel giver dem baggrund for bedre at forstå Bibelens tekster og dermed også bedre mulighed for at formidle dem”.

 

Artiklen er et uddrag af en artikel bragt i LM's avis Tro & Mission. Du kan tegne abonnement ved at klikke her. Resten af 2016 er gratis, hvis man tegner abonnement for 2017.

Læs mere om tilknytningen mellem LM og DBI her.

Tilføj kommentar