22/10/2017 | Lene og Ole Malmgaard, Missionærer i Tanzania

De seneste par uger har jeg haft den fornøjelse at befinde mig på virkeligt smukke og naturskønne steder i Tanzania, som alle indbød til...

LM er sammen med Den evangelisk-lutherske Kirke involveret i missionsarbejdet blandt forskellige nomadestammer i sydvest Tanzania.

...

Stor fremgang i Soma Biblia

foto: Skilt med teksten: Somabiblia Book Centre. Soma Biblia er Lluthersk Missions litteraturarbejde i Tanzania
Luthersk Missions litteraturarbejde Soma Biblia har fået nyt logo
LM’s litteraturarbejde i Tanzania, Soma Biblia, er i stor vækst. Omsætningen i 2015 forventes at blive 10 millioner kroner

16. september 2015 / Ditte Olsen, do@dlm.dk

På to år er salget af bibler og bøger steget fra cirka 300.000 styk til en halv million. I år forventes omsætningen at blive på omkring ti millioner kroner mod seks millioner sidste år.

Det fortæller Per Jerup, der er leder af salg og distribution i Tanzanias største litteraturmission.

Tanzaniere læser traktater igen og igen

Antallet af traktater og hæfter, der er i omløb, forventer man kommer op på 1,5 millioner styk mod 600.000 for to år siden.

Johannesevangeliet og andre småtraktater deles gratis ud til alle interesserede. Per Jerup fortæller, at der er mange tanzaniere, der tager imod traktaterne, gemmer dem og læser dem igen og igen.

Fusion med norsk forlag er faldet godt ud

En af årsagerne til den markante stigning i omsætningen for Soma Biblia er, at fusionen med det norske Scripture Mission trådte i kraft 1. januar 2015.

Soma Biblia har dermed fået en endnu større kundegruppe at sprede litteratur og traktater til.

Bogbutikkerne skal være mere centralt placeret, var en af målsætningerne for det fusionerede Soma Biblia. Derfor flyttede bogbutikken fra LM’s center i Iringa ind midt i Iringa by for nogle uger siden. Det har allerede givet en øget omsætning i den butik.

En ekstraordinær stor ordre er også medvirkende til fremgangen. En kunde bestilte 86.000 bøger, som skal fordeles til 1.000 præster i Free Pentecotal Church of Tanzania.

Klistermærker på biler giver synlighed

Soma Biblia har for nylig fremstillet et klistermærke til at sætte på biler og busser med deres nye logo og teksten ”Soma Biblia kila siku” (Læs Bibelen hver dag).

Per Jerup fortæller, at der lige nu kører omkring 40.000 biler rundt med klistermærket i Tanzania.

Læs på Per Jerups blogindlæg, hvordan klistermærker blev omdelt.

Bente og Per Jerup er netop vendt tilbage til Danmark. Her skal Per Jerup arbejde 50 procent som genbrugskonsulent i LM. Han fortsætter på halv tid i Soma Biblia og vil pendle mellem Danmark og Tanzania.

Vil du følge Soma Biblia?

Er du særligt interesseret i at følge LM’s litteraturarbejde Soma Biblia, kan du få tilsendt et nyhedsbrev 4 gange om året. Du kommer på mailinglisten ved at bede om det på: dlm@dlm.dk

Se det seneste Soma Biblia Nyhedsbrev her (pdf)

 

Læs også:

Et samlet Soma Biblia i Tanzania

Soma Biblias Venner er nu afsluttet

Mere om Soma Biblia

Mere om LM's arbejde i Tanzania

 

Tilføj kommentar

JOB
Hovedopgaven som lærer er at tilrettelægge og udføre undervisning for tre missionærbørn, som skal gå i 0. og 2. klasse fra sommeren 2018.
1/12/2013 | Monica Holm Kronborg
Inden jeg rejste ud som volontør, tænkte jeg ofte, at det måtte være fedt at rejse ud i verden og hjælpe andre mennesker – men det var bare...
"De kom hver uge fra den anden side af bjergene og fortalte, hvor mange der nu var døde af sult." Sådan husker Lars-Jep Elleby situatione...