Smagsprøver på Himlen

De 500 deltagere på Mission14 fik gennem kager, flødeboller og frugt demonstreret, at Gud har rigeligt at den  mad, der kan give evigt liv.
De 500 deltagere på Mission14 fik gennem kager, flødeboller og frugt demonstreret, at Gud har rigeligt at den mad, der kan give evigt liv.
Mission14 var proppet med mad i alle afskygninger. Temaet var Just Eat, og det handlede om, hvordan man kan stille sin egen og andres indre sult

17. november 2014 / Emil Solgaard

”Min Jesus lad mit hjerte få en sådan smag på dig”, blev det af flere hundrede unges munde proklameret som indledning på årets Missionskonference på LMH i Hillerød. Et udtryk for en kæmpe sult. Et ønske om mad, der mætter. Et ønske om mad, der bliver til liv. 

Hvordan bliver denne indre sult så stillet? Det var et relevant spørgsmål at stille på Mission14, der var proppet med mad i alle afskygninger, samlet under temaet: Just Eat. 

I løbet af weekenden blev der disket op med en menu bestående af fem veltilberedte sessions/afdelinger og et seminar, der alle kunne bearbejdes i det, der blev kaldt fordøjelsesgrupper.

Ræk livets brød videre

500 unge mennesker hørte blandt andet svenskeren Stefan Gustavsen sige, at vi mennesker altid har været mestre i at fylde vores liv med mad, der ikke mætter i længden. 

”Som svar på denne skræmmende sandhed træder Jesus ind i billedet som livets brød, der mætter evigt. Det eneste brød, der kan tilfredsstille vores dybeste sult og tørst. Dette delikate og livsvigtige brød er ikke et brød, vi bare skal stå og beundre. Det er et brød, der skal spises,” sagde Stefan Gustavson

”Her står du nu, som den, der hungrede, den, der var umættelig, men som nu er blevet mættet med brødet, der giver evigt liv. Du står ved siden af en masse mennesker, der ikke har smagt på de gode sager. Men hvorfor kan det være svært at række brødet videre? Hvad holder dig tilbage fra at række det mest fantastiske, du nogensinde kommer til at smage, videre? ”

Ved vi, hvad vores venner længes efter?

”Hvis vi ikke ved, hvad vores venner længes efter, er det så fordi, vi ikke er tæt nok på dem?” udfordrede frimenighedspræst Claus Sode Grønbæk lørdag morgen for så i sit seminar senere på dagen at udfolde, hvordan evangeliet bliver relevant for den sekulære dansker. 

”Hvad gjorde Jesus? Han var sammen med mennesker, fulgtes med dem og spiste sammen med dem. Vi må lukke mennesker ind i vores liv,” udfordrede Claus Sode Grønbæk. 

Kongesønnens bryllup med masser af lagkage

En ordentlig kaffe-invitation fik de unge lørdag aften, da der blev inviteret til ”kongesønnens bryllup”. 

Jakkesæt-klædte tjenere bragte enkelte invitationer ud med den besked, at de bare skulle bringe invitationen videre til alle dem, de mødte. 

De store duge var hevet frem, og mellem blomsterne stod store opsatser med flødeboller og lagkager og overdådige frugtfade blev sendt rundt blandt de fremmødte gæster. 

Både i ord og i handling blev temaet illustreret – spis bare og send fadet videre til din nabo. Guds mad er der masser af.

Forkortet og redigeret udgave af artikel i Tro&Mission nr 21/2014

Tilføj kommentar