Praktisk hjælp fører til tro på Jesus

Foto: Praktisk hjælp i Fjendeskoven
En gruppe kristne tager til området Fjendeskoven et par gange om måneden for at give praktisk hjælp. Det skaber nysgerrighed efter, hvad de kristne tror på. (Foto: Axel Rye Clausen)
Beboerne i Fjendeskoven i Cambodja er nysgerrige efter at lære den Jesus at kende, der motiverer de kristne til at ville bruge tid og penge på at hjælpe dem

20. februar 2017 / Kaja Lauterbach: kl@dlm.dk

Hvem mon han er, ham Jesus, som får mennesker til at interessere sig for vores nød og til at gøre noget ved den?

Sådan spørger nogle af de mennesker, der bor i Fjendeskoven i det nordlige Cambodja.

Der bor omkring 500 familier i området, der ikke er registreret i landets kommunesystem. Det betyder, at der hverken er sundhedstilbud, skole til børnene eller nogen som helst anden hjælp fra offentlig side.

Kristne underviser i hygiejne og leger med børnene

Et par gange om måneden tager en gruppe mennesker fra kirken i Siem Reap dog til Fjendeskoven og hjælper med, hvad de kan

De underviser i hygiejne og har delt drikkevandsfiltre ud og gravet vandreservoirer.

De leger med børnene og i samarbejde med en lokal skole har de sørget for, at der nu er et tilbud om undervisning af børnene.

Ti mennesker er blevet døbt som følge af hjælpen

Ved siden af den praktiske hjælp til befolkningen i Fjendeskoven fortæller folkene også om Jesus og tilbyder bibelundervisning.

Og der er stor interesse for at høre vidnesbyrdene fra dem, der hjælper.

”Man undrer sig over, at kristne har omsorg for dem og vil bruge tid og penge på dem, og de vil gerne lære den Jesus at kende, som motiverer de kristne til at hjælpe dem,” siger Axel Rye Clausen, der er missionær for Luthersk Mission i Siem Reap og arbejder sammen med kirken.

Han fortæller, at det fører til, at mange tager imod Jesus som deres frelser, og kort før jul blev ti mennesker i Fjendeskoven døbt.

Det er de cambodjanske kristne, der står for arbejdet

Axel Rye Clausen glæder sig over den store iver, der er fra kirken i Siem Reap til at hjælpe. Både ledelsen og mange frivillige slutter op om det.

”Det er dejligt at få lov til at hjælpe – og til at være med til, at menneskelig hjælp går hånd i hånd med forkyndelsen om Jesus,” siger han.

 

Pastor Kong er præst i kirken i Siem Reap. Læs mere på hans Facebookside.

Læs mere om LM's engagement i Fjendeskoven.

Tilføj kommentar