Nyt forstanderpar til Efterskolen Solgården

Foto: Mai-Britt og Claus Pihl
Mai-Britt og Claus Pihl glæder sig til at arbejde sammen som forstanderpar på Efterskolen Solgården - og til at blive en del af LM's arbejde i Tarm (Privatfoto)
Mai-Britt og Claus Pihl har stort kendskab til Luthersk Missions arbejde, og han har mange års erfaring som lærer og som skoleleder

05. april 2019 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

Mai-Britt og Claus Pihl er ansat som nyt forstanderpar for Efterskolen Solgården i Tarm fra 1. august.

Som forstander afløser han Kristian Andersen, der fratræder efter 20 år på posten.

”Med Claus Pihl som forstander får vi en meget entusiastisk, energisk og rigtig dygtig leder,” siger Jakob Morthorst-Jensen, der er formand for efterskolens bestyrelse.

”Vi er overbevist om, at han vil være med til at udvikle og fremme Efterskolen Solgårdens position som en særdeles attraktiv kristen efterskole.”

Vil prioritere at være en del af undervisningen

46-årige Claus Pihl har stor erfaring inden for skoleverdenen. Han var leder af Den danske Skole i Iringa, Tanzania, fra 2006-2009, har arbejdet som efterskolelærer, været leder på en nystartet friskole og har i de seneste år arbejdet i udskolingen på Holstebro Kristne Friskole.

”Efterskolen er den skoleform, som rimer mest på mig, og det kribler nærmest i mig for at bidrage med energi og kreativitet,” siger han.

”Ikke mindst vil jeg sørge for, at skolen holder retningen som et sted, hvor eleverne kan møde Bibelens budskab om Jesus som deres frelser. Det ligger mig meget på hjerte at møde eleverne og de ansatte, hvor de er, på en frisk og omsorgsfuld måde.”

Solgårdens nye forstander vil desuden prioritere at være en del af undervisningen på skolen for at komme tæt på eleverne. 

Et liv fyldt med sport og musik

Det er ikke kun skoleverdenen, Claus Pihl har kendskab til. Han har også stort kendskab til Luthersk Mission, som er Solgårdens bagland.

Som lederpar på Den danske Skole var parret ansat af LM.Familien er en del af LM’s arbejde i Holstebro, hvor de bor nu, og ser frem til at blive en del af det lokale LM-arbejde i Tarm, når de flytter ind i forstanderboligen på Solgården.

Claus Pihl er vild med musik og sport – ikke mindst alt, hvori der indgår en bold. Han spiller desuden guitar og trommer og har stor glæde ved at synge.

Mai-Britt Pihl er uddannet sygeplejerske og arbejder på Vestjysk Øjenklinik i Tarm. Hun fortsætter der på deltid og bliver ansat i en stilling på 50 procent på Solgården.

Hun glæder sig både til at skulle arbejde sammen med sin mand, til at komme tæt på eleverne på vagter og i samtale og til at bruge sine evner inden for den kreative verden og sætte kulør på dagligdagen på Solgården. 

Claus og Mai-Britt har fire børn, hvoraf de to yngste bor hjemme. 

Ny forstander på alle LM’s jyske efterskoler

Luthersk Mission har fire efterskoler i Danmark. Efterskolen Solgården, Sædding Efterskole, Løgumkloster Efterskole og Stubbekøbing Efterskole for elever med særlige behov.

Når Claus Pihl tiltræder som forstander på Solgården, har alle LM’s tre efterskoler i Jylland fået ny forstander inden for de seneste 19 måneder.

 

Tilføj kommentar