Nye volontører i LM’s arbejde i Tanzania til august

Foto: Mobilt bogsalg Soma Biblia
Simon Nybo Pedersen og Marc Agerbo skal være volontører i litteraturarbejdet Soma Biblia. En stor del af opgaverne er at køre ud med mobile bogsalg. (Foto Philip Bach-Svendsen)
Fire unge glæder sig til at tage fat på opgaver i børnehave, på børnehjem og med at sælge bøger. Opgaverne er fordelt i tre byer i landet

22. februar 2019 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

LM har nu ansat de volontører, der skal arbejde i Tanzania i det kommende skoleår.

Stine Skov Rasmussen fra Skjern og Line Brink Kristensen fra Videbæk skal til Iringa og arbejde i den lutherske kirkes børnehave og børnehjem i byen. Stine og Line er begge 20 år.

Simon Nybo Pedersen fra Tarm og Marc Agerbo fra Toftlund skal begge være bogvolontører i litteraturabejdet Soma Biblia. En af opgaverne bliver at sælge bøger fra mobile bogsalg.

20-årige Simon skal bo i Dar es Salaam og 18-årige Marc i Arusha i det nordlige Tanzania.

Forskellige grunde til at rejse til Tanzania

De fire unge kommende volontører har alle et stærkt ønske om at være med til at sprede Guds ord.

Men de har forskellig grunde til at ønske at gøre det i Tanzania.

Marc har boet nogle år i landet som missionærbarn og brænder for at komme til at bo der igen. Stine og Simon har i flere år haft en drøm om at opleve Tanzania, og Line har ønsket at vende tilbage til landet, siden hun besøgte det med Løgumkloster Efterskole i 2016.

Vil gerne styrke LM’s diakonale profil i Iringa

I år har LM kun volontører et enkelt sted i Tanzania, og det er første gang, LM har volontører i opgaverne i børnehaven og på børnehjemmet i Iringa.

”Med de opgaver vil vi gerne styrke den diakonale profil i LM’s internationale arbejde,” begrunder Carsten Skovgaard-Holm, der er leder af LM’s missionsarbejde.

Samtidig glæder det ham, at der er mulighed for at styrke det sociale miljø for LM’s missionærer i Iringa.

LM har ikke tidligere haft en bogvolontør i Arusha.

Carsten Skovgaard-Holm forklarer, at Norsk Luthersk Misjonssamband plejer at have en bogvolontør der, men de har ikke haft mulighed for at besætte opgaven det næste skoleår. Derfor glæder de sig over, at LM nu kan gøre det.

Tilføj kommentar