Nye Peru-missionærer er ansat

Foto: Julie og Emil Solgaard
Julie og Emil Solgaard ser frem til at skulle skulle forberede sig ved at læse enkeltfag på Dansk Bibel-Institut det næste skoleår. (Privatfoto)
"Vi er fulde af gåpåmod, men ved ikke helt til hvad," siger Julie og Emil Solgaard. Der er dog stadig halvandet års forberedelsestid, før de kan rejse

07. august 2017 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

Midt i juli blev Julie (25) og Emil (24) Solgaard antaget til nye missionærer i Luthersk Mission.

Parret, der blev gift sidste år, har netop afsluttet deres uddannelser. Julie er bioanalytiker, og Emil er bachelor i lingvistik.

Efter planen skal det unge par rejse til Peru i begyndelsen af 2019. Efter sprogskole skal de formentlig arbejde et sted, hvor den lutherske kirke er ny og svag. Hvor er ikke fastlagt endnu.

Et forslag er i og omkring kystbyen Ilo, der ligger cirka fire timers kørsel syd for Arequipa.

Det bliver godt at komme i gang med konkrete forberedelser

Julie og Emil Solgaard fortæller, at de glæder sig og er meget spændte. Men også, at det kan være svært for dem at forholde sig til det – både fordi det ligger et godt stykke tid ude i fremtiden, og fordi de ikke konkret ved, hvilke opgaver de kommer til at stå i.

”Vi er fulde af gåpåmod, men vi ved ikke helt til hvad.”

I det kommende skoleår skal de læse enkeltfag på Dansk Bibel-Institut (DBI) i København, og det ser de frem til. 

”Det bliver godt at komme i gang med forberedelserne, men inden da skal vi lige have helt styr på vores boligsituation, og vi skal have flyttet fra Aarhus, hvor vi bor nu. Det fylder også en del i tankerne lige nu,” siger de og tilføjer, at der af og til dukker tanker op, om de nu kan klare det, og om de er kvalificerede nok. 

”Så er det vildt dejligt at tænke på, at det netop ikke er os, men Gud, der skal klare det. Hvis han vil bruge os, må han udruste os til opgaverne.”

Læs mere om LM's engagement i Peru.

Tilføj kommentar