Nydanskere reddede samfundslejren i Spjald

foto: Børn og voksne spiller bordtennis på Spjald LM's samfundslejr
Hjulpet på vej af blandt andet bordtennis gled nydanskerne godt ind i fællesskabet på LM Spjalds samfundslejr (foto: Birger Reuss Schmidt)
25 procent af lejrdeltagerne på LM Spjalds årlige samfundslejr var nydanskere

27. september 2015 / Ditte Olsen: do@dlm.dk

Skal vi gennemføre lejren eller aflyse den, fordi vi ikke bliver så mange?

Den overvejelse strejfede LM’erne i Spjald, da de skulle på den årlige weekendlejr for hele LM-kredsen midt i september på lejrstedet Hemmet Stand.

Flere familier kunne ikke være med, så der var udsigt til, at det blev en temmelig reduceret gruppe – og er det værd at holde lejr for?

Men lejren blev ”reddet” fra en uventet kant.

Også muslimske nydanskere var med på kristen lejr

I stedet for at aflyse satsede de målrettet på at invitere de nydanskere, som inden for de sidste måneder er flyttet til den lille vestjyske by.

Til deres store glæde sagde fem voksne – heraf de fleste muslimer  - og tre børn ja til invitationen og kom med på lejr hele lørdagen.

Det betød også at programmet måtte justeres. Det blev aftalt, at menighedskonsulent Birger Reuss Schmidt skulle holde enkle, centrale og korte bibeltimer, hvor de første ti minutter især var for børnene.

foto: LM'ere og nydanskere fra Spjald i samtale på samfundslejr

Spjald LM har kontinuerlig kontakt med nydanskere

Thomas Kristensen, der var med i lejrudvalget, glæder sig over, at lejren blev gennemført og er opmuntret over forløbet.

”Jeg synes, det var super. Der var god lydhørhed, og vi fik god anledning til at tale mere med de nye danskere og spille bordtennis med dem,” fortæller han.

”De gled fint ind i fællesskabet på lejren og var glade for at være med.”

Thomas Kristensen fortæller også, at venskabet med de nye danskere har betydet meget for LM i Spjald og også givet ny glæde i arbejdet. Flere af LM’erne er venskabskontakter for de nydanskere, der var med på lejr.

”Vi havde ikke lige regnet ud, at Gud ville sende disse nye muligheder til os,” siger han.

 

Læs mere om at blive venskabskontakt for nydanskere

Se her, hvordan du finder lokalt LM-arbejde i Danmark

Tilføj kommentar