Ny leder vil arbejde for enhed

Benjamin Amadeo Mamani Huanca på sit kontor
Benjamin Amadeo Mamani Huanca overtog posten som Pastor Nacional i Peru den 1. december (foto: Roar Steffensen)
Den nye leder af den lutherske kirke i Peru vil arbejde for mere enhed på organisations- og menighedsniveau

31. januar 2017 / Roar Steffensen: roar.steffensen@gmail.com

Profeten Jonas spillede en central rolle, da Benjamin Amadeo Mamani Huanca, 39 år, skulle beslutte sig for at tage imod kaldet til at blive ny generalsekretær - såkaldt Pastor Nacional - i den lutherske kirke i Peru, som Luthersk Mission samarbejder med.

De seneste år har han været skoleleder på forskellige private skoler. Det er et job, som gav store faglige udfordringer, store udviklingsmuligheder og faglig tilfredsstillelse.

Det var derfor ikke nogen let beslutning, fortæller han.

Hele familien læste beretningen om profeten Jonas

Han fortalte familien om kaldet fra kirken. Sammen bad de om vejledning.

Da var det, at hans 12-årige søn henviste til historien om profeten Jonas. Sammen læste de beretningen, og gudsfrygt og ønsket om at tjene, hvor Gud vil, blev afgørende for at tage imod kaldet til at blive leder af kirken.

Udover at være læreruddannet har Benjamin også gået på kirkens teologisk fakultet SETELA og senere været åndelig vejleder og pastor ved to forskellige skoler.

Økonomien og personsager betyder, at det er et svært tidspunkt

Benjamin begyndte på posten den 1. december sidste år. Han erkender, at han har sagt ja til jobbet på et svært tidspunkt i kirkens historie.

Som Pastor Nacional befinder han sig nemlig midt mellem mange interesser fra forskellige dele af kirken. Der er personsager, der skal tages hånd om, og der skal ryddes op i økonomien, fortæller han.

Som han ser det, er der brug for enhed i kirken. Mange personlige relationer er gået i stykker, og der er uenighed om vejen frem for kirken både på regions- og nationalt plan.

Drømmer om teamwork og om at komme de lokale kirker i møde

Han fortæller, at hans visioner for arbejdet er at fremme en større enhed i kirken. Han vil gerne være med til at skabe mere teamwork mellem landsledelsen, administrationen og hans egen stilling.

Han ønsker også at lave administrative ændringer og lægge et budget, der kommer de lokale kirker i møde, så de kan se, at de bliver prioriteret og ikke føler sig forladte.

Både i forhold til de lokale kirker og på landsplan ønsker han at skabe større sammenhold. Han vil prioritere bibelskolearbejdet på CLET, så de unge får god oplæring, ligesom han ønsker at forstærke pastoralkurserne og på den måde skabe enhed mellem præsterne.

Deler altid ordene om enheden i Kristus

Paulus’ ord fra 1 Kor 1,10-12 om enheden i Kristus er en slags overskrift for hans tjeneste.

Er Kristus da blevet delt? spørger Paulus. Og den nye Pastor Nacional svarer med eftertryk: "Nej, og derfor må kirken også søge enhed i Kristus".

Det ligger ham meget på sinde. Derfor deler han altid disse ord med de kristne, når han besøger menighederne rundt omkring i landet, fortæller han.

 

Læs mere om arbejdet i Peru her.

Roar Steffensen, der har foretaget interviewet, er deltidsansat af LM til at producere spansk bibelundervisning på video til brug for den lutherske kirke i Peru. Han er i landet cirka en måned om året.

Tilføj kommentar