Norske udsendte i dansk tjeneste

Margunn og Geir Tore Salmelid
Margunn (51) og Geir Tore Salmelid (50) er udsendt til Kiabakari. Privatfoto.
Det norske par, Margunn og Geir Tore Salmelid, har været udsendt til Kiabakari Bibelskole siden 2003. Fra sommeren 2019 bliver de ansat af Luthersk Mission for et år mere

07. december 2018 / Karin Borup Ravnborg, kbr@dlm.dk

Fra næste sommer får LM to udsendte mere på lønningslisten i Tanzania.

Det drejer sig om det norske par Margunn og Geir Tore Salmelid på henholdsvis 51 og 50 år.

I praksis befinder de sig allerede nu i det østafrikanske land - og har gjort det i mange år, udsendt af LM's norske søsterorganisation.

Nordmændene trækker alle udsendte ud af Tanzania

Det norske ægtepar bor i Kiabakari og underviser på den lutherske kirkes bibelskole, hvor også de danske udsendte Signe og Brian Bjørn Nielsen arbejder.

Fra sommeren 2019 har den norske missionsorganisation i deres strategi besluttet at trække alle sine medarbejdere ud af Tanzania.

Da familien Bjørn Nielsen har planlagt et halvt års orlov i efteråret 2019 ville det betyde, at der i den periode ikke ville være nogle udsendte til arbejdet på bibelskolen.

Derfor har LM aftalt med Margunn og Geir Tore, at LM betaler deres løn, mod at de fortsætter et år ekstra indtil sommeren 2020.

Sikrer en god kontinuitet i arbejdet på bibelskolen

"Efter snart 15 år i Øst-Afrika er vi meget glade for, at vi kan blive et år mere på bibelskolen i Kiabakari. Det sikrer en god kontinuitet i arbejdet," siger parret.

Margunn og Geir Tore kom til Tanzania i 1996 og har dermed mange års erfaring med arbejdet i landet. De har fire voksne børn, som alle studerer i Norge.

Geir Tore er undervisningsleder, og både han og Margunn underviser bibelskoleleverne.

Fra næste år skal Marunn desuden være rådgiver og stå for tilrettelæggelsen af de studerendes praktik. Geir Tore skal primært være lærer på bibelskolen, men skal også bruge sine kompetencer andre steder i Mara stift.

---

> Læs mere om arbejdet på Kiabakari Bibelskole.

Tilføj kommentar

Kommentarer

Var sammen med dem i Kiabakari, hvor vi besøgte vores søn og svigerdatter. Margunn og GT, er nogle rigtig dejlige mennesker at være sammen med. Glæder mig rigtig meget over at der er blevet lavet en aftale. Guds fred. Broderlig hilsen