Masser af sol over juniorernes teltlejre

Sidste weekend bød på to LM junior-teltlejre i både Sønderjylland og Nordsjælland. Billedet her er fra HvideKilde Lejrcenter ved Helsinge. Foto: Reidar Puggaard Poulsen.
Der var helt fantastisk vejr, da over 200 børn og ledere nød friluftslivet på LMBU's to junior-teltlejre den første weekend i juni

11. juni 2016 / Karin Borup Ravnborg: kbr@dlm.dk

Bibeltimer, badning, bålmad, Bau Wau, lagkageløb, solcreme i store mængder og lige så mange myg. Det var nogle af ingredienserne på årets teltlejr for juniorer, som blev holdt på Haderslev Næs i weekenden 3.-5. juni.

"At gå rundt på pladsen og høre summen af glade børn, sang, vandpjask og duften af den lækre mad - eller de lidt for brændte snobrød, det var bare helt fantastisk."

Sådan fortæller Between-konsulent Dorte Schmidt fra LM's børne og ungdomsarbejde (LMBU) om sin oplevelse af teltlejren i det sønderjyske, hvor omkring 100 børn og ledere deltog.

rafter_flyttes.jpg

Bibeltimer om liv og næring

Vejret artede sig fra sin pæneste side, og det kraftige tordenvejr og 30 mm regn på en halv time, som vejrudsigten ellers havde varslet, udeblev heldigvis.

I bibeltimerne på teltlejren hørte juniorerne om vigtigheden af liv og næring. At være som en plante uden næring, der ikke hører Guds ord, det giver ikke vækst. Men troen på Jesus giver os næring. 

Desuden kom bandet "Edmunds" forbi og spillede og sang en masse gode lovsange med børnene.

Teltlejr rundt om bålet

Samme weekend var der også junior-teltlejr i Nordsjælland. Det er 30. år i træk, at der bliver holdt teltlejr for juniorer i det nordsjællandske. 

I år var lidt over 100 juniorer og ledere fra forskellige kredse i Nordsjælland og København samlet på lejrstedet HvideKilde ved Helsinge.

"Hver klub havde sin lille lejr. Så hele lejrområdet var fyldt af små teltlejre rundt om bålet. Det var så godt vejr, at vi ikke behøvede at slå det store fælles telt op. Alle samlinger og aktiviteter foregik udendørs," fortæller Reidar Puggaard Poulsen, der var med som leder for juniorklubben "Spiren" fra Hillerød.

telte.jpg

Tæt sammenhold gavner klubarbejdet

"Det var såden en god stemning. Da jeg kom hjem søndag eftermiddag, kunne jeg slet ikke vente med at tage af sted igen til næste år."

Det at være så tæt sammen, som man er på en teltlejr - lave mad sammen og børste tænder sammen - det skaber en helt anden fortrolighed mellem børn og ledere, understreger Reidar Puggaard Poulsen.

"Det giver et tæt sammenhold og gavner klubarbejdet resten af året at være af sted sammen."

 

Se flere billeder fra begge teltlejre på LM Betweens facebookside.  

Tilføj kommentar