Mange vil gerne inspireres til at fortælle om tro

samtale i gruppe
Hæftet er tænkt som et oplæg til samtale i grupper (foto: istockphoto)
Hæfte, der giver nye ideer til at fortælle om sin tro i hverdagen, er en salgssucces

30. november 2017 / Nicklas Lautrup-Meiner

Det er sjældent at et hæfte til samtale i kristne studiegrupper bliver flået ned fra hylderne.

Men det var lige, hvad der skete med det første oplag af "Gud, mig og min næste", som er et samarbejde mellem Luthersk Mission og frimenigheden Københavnerkirken.

”Der er solgt 730 stk. i løbet af to måneder. Det kan man roligt kalde en salgssucces, og vi har nu lavet et genoptryk på 1.000 stk,” fortæller Holger Skovenborg, der er forlagsleder ved forlaget Lohse, der har udgivet hæftet

Hæftet får hverdag og tro til at hænge sammen

Hæftet har da også stort potentiale, mener anmelder i LM’s avis Tro & Mission, frimenighedspræst Mathias Secher Rom:

”Resultatet er hamrende godt! Min relation til Kristus knyttes tæt til min relation til andre mennesker.”

Han mener, hæftet kan være med til at gøre læserne bevidste om, at indkøbsture eller måltider kan være indgange til et fællesskab med ikke-troende mennesker.

En hjælp til dem, der gerne vil, men har opgivet

Birger Reuss Schmidt, der har lavet hæftet sammen med Christina Munk Eriksen, Claus Sode Grønbæk og Kim Hjermind, glæder sig over, at mange har vist interesse for hæftet.

”Jeg tror, der er mange mennesker, der gerne i højere grad vil række evangeliet videre i hverdagen, men som synes, det er svært og har opgivet det,” siger han og tilføjer, at et af hovedformålene med hæftet er at give folk frimodighed til at gå i gang med at fortælle om deres tro i hverdagen.

Inspirationsdage skal sætte flere i gang med hæftet

Hæftet er tiltænkt mindre studiegrupper, der mødes for på egen hånd at grave dybere i bibel og kristendom.

Birger Reuss Schmidt og frimenighedspræst Peter Leif Mostrup Hansen tager dog i 2018 også på besøg i LM’s syv afdelinger for at introducere hæftet.

Hæftet er inspireret fra de amerikanske SOMA-kirker, der lægger stor vægt på små fællesskaber, hvor både troende og ikke-troende mødes i et socialt fællesskab, hvor de taler om tro.

Tilføj kommentar