LUMI-genbrug i Nexø er blevet større

foto: To bygninger, der huser LUMI-genbrug i Nexø
LUMI-genbrug i Nexø består nu af to identisk bygninger (foto: Helmer Olsen)
Mandag den 12. januar var der trængsel i LUMI-genbrug i Nexø, selvom butikken er blevet dobbelt så stor igennem de sidste måneder

19. januar 2015 / Helmer Olsen

Efter at have indrettet nye lokaler en uges tid, hvor butikken holdt lukket, kunne LUMI-genbrug i Nexø præsentere en ny og større forretning for deres forventningsfulde kunder.

Kulmination på flere måneders byggeri

Siden LUMI-genbrugs start i april 2009 har der været et stort og stabilt flow af varer igennem lokalerne. Også så meget, at det ind imellem kunne være vanskeligt for medarbejderne at få ”fornuftige arbejdsforhold” og for kunderne at overskue udbuddet.

Bestyrelsen for LUMI-genbrug besluttede derfor, at der skulle bygges til.

En ny bygning, der størrelsesmæssigt og udseendemæssigt er identisk med den oprindelige bygning, er blevet opført. De 2 bygninger ligger parallelt med hinanden - forbundet med et indgangsparti med skydedøre.

Mange frivillige har hjulpet til med indretning og malerarbejde

Udstillings- og forretningslokalerne er dermed udvidet fra 300 til 600 kvadratmeter. Malerarbejdet er udført ved frivillig arbejdskraft.

Hele uge 2 var der lukket i forretningen, hvor mellem 30 og 40 frivillige medarbejdere dagligt har samlet hylder og reoler, flyttet møbler, porcelæn og ”ting og sager” ind i de nye lokaler, samt nyindrettet den gamle forretning.

Indvielse af nye og større butik blev festligholdt

Kunder handler ivrigt i LUMI-genbrug NexøLUMI-genbrug kunne derfor præsentere en ny, større og meget flot forretning, da man låste døren op for en afventende flok udenfor, der for nogens vedkommende havde stået længe og trykket ”næsen flad” på forretningsvinduerne.

Der blev handlet lystigt denne mandag eftermiddag.

Og så var der kaffe og kage til de mange kunder og venner, der lagde vejen forbi Sdr. Hammer i Nexø, - i regn og blæst.

 

LUMI-genbrug er Luthersk Missions genbrugsarbejde med flere butikker rundt om i landet. Læs mere om genbrugsarbejdet her.

En del af overskudet fra LUMI-genbrug går til LM's internationale arbejde. Læs mere om det her.

Tilføj kommentar