Lovsangen i kirken i Puno når nye højder

Foto: Fra gudstjeneste i Puno
Toribio sidder ved keyboardet og styrer lovsangen ved gudstjenesten i Puno. (Foto: Henrik Kristensen)
Efter 13 år var missionærparret Elsebeth og Henrik Kristensen i Peru for at gense landet. Et besøg i den kirke, de arbejdede i dengang, var ganske overvældende

17. august 2016 / Kaja Lauterbach: kl@dlm.dk

De gudstjenesten gik i gang, blev det vanskeligt at kontrollere følelserne, og tårerne måtte bare trille. Lovsangen var simpelthen overvældende, og det var en helt igennem fantastisk oplevelse at besøge kirken igen.”

Det fortæller Henrik Kristensen om et besøg i kirken i Puno i Peru en søndag i juli måned.

Fra 1996-2003 var han og hans familie missionærer i Peru, og fra 1996-1999 boede de i byen Puno, der ligger i Andesbjergene ved Titicacasøen.

Efter 13 år var de tilbage i Peru for at gense landet og møde folk i kirken. Denne gang som turister og besøgende, hvor det tidligere var for som missionærer at sprede evangeliet og lede mennesker til Jesus.

Tidligere søndagsskolepiger læste teksterne

Da Elsebeth og Henrik Kristensen kom til kirken, var de meget spændte på at se, om der stadig var nogle af dem i menigheden, der var kommet til tro på Jesus, da de var der.

Og de fik lov til at se og glæde sig over, hvordan Gud i de mange år, der er gået, har udrustet børn og unge med nådegaver til at tjene, og hvordan de er blevet bevaret i troen!

Kirken blev efterhånden helt fuld, og begge de to unge kvinder, der stod for tekstlæsningerne, havde gået i søndagsskole, da familien Kristensen var missionærer i byen.

”Den første unge kvinde, der kom frem og læste med smil på læberne, var bare 3-4 år gammel, dengang vi begyndte i Puno. Den næste tekstlæsning, var en af vores datters barndomsveninder,” siger Henrik Kristensen.

”Toribio, der sad ved keyboardet, var også med i menigheden, da vi var der. Dengang var han cirka 15 år. Han styrede nu bandet og lovsangen, og takken til Gud nåede nye højder.”

Læs mere i Tro & Mission nr. 14 om Elsebeth og Henrik Kristensens besøg i Puno.

Læs mere om LM’s engagement i Peru

Tilføj kommentar