LM's tværkulturelle lejre truet på økonomien

Tværkulturel lejr på Hestlund efterskole
De tværkulturelle lejre giver mange nydanskere mulighed for at få nogle gode oplevelser, et socialt fællesskab og kristendomsundervisning (foto: Simon Rom)
Fondsmidlerne, der udgjorde størstedelen af støtten til de tværkulturelle lejre, er fortsat ikke modtaget for 2016, og lejrene er ikke på Arbejdsmarkedets Feriefonds budget for 2017

05. maj 2017 / Nicklas Lautrup-Meiner: NLM@DLM.DK

Sidste sommer var omkring 1.000 personer med på en af de syv tværkulturelle lejre, som LM og Indre Mission (IM) og en række folkekirker stod bag.

Men nu er økonomien bag lejrene truet, da det fondstilskud fra Arbejdsmarkedets Feriefond, som udgjorde størstedelen af økonomien bag lejrene, stadig ikke er kommet i land for 2016.

For 2017 kommer fondsmidlerne endda med al sandsynlighed slet ikke, forklarer Reidar Puggaard Poulsen, der er teamleder for LM's tværkulturelle konsulenter. Støtten til lejrene står nemlig ikke på AFF’s budget.

Manglende støtte fra 2016 presser økonomien på lejrene

Det manglende tilskud presser økonomien på de seks lejre, LM's konsulenter er involveret i.

I Sønderjylland var der et økonomisk efterslæb fra sidste år på grund af den manglende støtte. På grund af støtte fra anden side er sidste års gæld dog netop blevet betalt.

Også på lejrene i Bording og Sæby er der et økonomisk efterslæb fra sidste år forklarer Enok Sørensen, der er konsulent i Vestjylland. Underskuddet er på cirka 170.000 kroner bare for de to lejre.

Forsøger at rejse midler fra menigheder og enkeltpersoner

De manglende penge betyder dog ikke, at der må aflyses lejre.

I stedet er konsulenterne i gang med at rejse penge fra klubber, stifter, provstier, kirker og andre steder, så gælden fra sidste år kan betales, og så lejrene i år kan løbe rundt.

”Selvom vi langt fra er i land med en bærbar økonomi, så tror vi på det. Nye kristne beder om bibelundervisning. Det kan vi ikke overhøre," påpeger Else Wiwe.

Selv en lille deltagerbetaling er for meget for asylansøgere

De tværkulturelle lejre afholdes så billigt, som de overhovedet kan, forklarer Reidar Puggaard Poulsen.

”Lejrene gennemføres med frivillige og ansatte, der betales fra anden side. Maden bliver der også sparet på. Men selvom lejrene er så billige, som de overhovedet kan blive, kan nydanskerne og asylansøgere på ingen måde betale det, det koster.”

Claus Kristensen, der er tværkulturel konsulent i Østdanmark er enig.

"Hvis det bliver konsekvensen, at man indfører deltagerbetaling, vil der med stor sikkerhed være nogle, der siger, at det har de ikke råd til. For de fleste af dem er presset på økonomien. Der er familier, der har omkring 500 kroner i rådighedsbeløb om måneden."

 

Man kan følge det tværkulturelle arbejde via det tværkulturelle nyhedsbrev.

Man kan støtte lejrene ved at betale for nogen nydanskere, man kender, der skal på lejr eller ved at kontakte konsulenterne.

Man kan også bruge følgende kontonumre:

•    De to lejre på Løgumkloster efterskole: 5958 - 1102395
•    Lejren på Hørby efterskole, Sæby: 7170 - 2212599. Mærk indbetalingen ”8739 - 60 – Hørbylejren”.
•    Lejren på Hestlund efterskole, Bording: 7170 - 2212631. Mærk indbetalingen ”8738 - 60 – Hestlund”.
•    De to lejre på LMH i Hillerød: 7170 - 2212714 eller MobilePay 30 50 80 19. Mærk indbetalingen ”Tværkulturel lejr, LMH”.
•    Ønsker man at støtte nydansk deltagelse på bibelcamping på Virksund, kan man kontakte Mads Hansen

 

(redigeret 8. maj. Tidligere stod der, at der fortsat var en gæld for lejrene i Sønderjylland. Gælden blev dog betalt kort efter denne artikel blev publiceret på dlm.dk)

Tilføj kommentar