LM's prædikanter skal tale mere om penge og sex

Omkring 90 personer deltog i prædikantkonferencen i Odense
Omkring 90 personer deltog i Landsprædikantkonferencen i Odense (foto: Nicklas Lautrup-Meiner)
LM’s frivillige og lønnede prædikanter fik gode råd til forkyndelsen og opmuntring til at forkynde om ægteskab og køn

03. maj 2017 / Nicklas Lautrup-Meiner: NLM@DLM.DK

Omkring 90 prædikanter og ægtefæller til prædikanter var samlet til Landsprædikantkonference i Odense den 29. april for at få inspiration til forkyndelse og livet som forkynder.

Undervisningen bød på gode råd til, hvordan man får hverdagen til at hænge sammen, når man er travlt optaget i frivilligt arbejde.

Det var også konkret viden og værktøjer til at møde de problemer, som tilhørerne kæmper med, og inspiration til at forkynde til et liv i efterfølgelse af Bibelens ord om penge, evangelisation og social hjælp.

Landsprædikantkonferencen er en inspirationsdag for prædikanter i LM, der afholdes cirka hvert tredje år.

Upopulære, bibelske holdninger til sex og køn skal ikke gemmes væk

I år indtog seksualitet, køn og ægteskab en central plads.

Den første del af formiddagen fortalte Carsten Hjorth Pedersen fra Kristent Pædagogisk Institut, hvordan synet på køn og seksualitet er inde i en negativ forandring i Danmark.

”Der foregår en underlig blanding af foragt og forherligelse af kroppen i dag. Men i bibelsk forstand hænger krop og sjæl uløseligt sammen. De er lige gode og lige dårlige.”

Derfor opmuntrede han til, at man i forkyndelsen sætter fokus på, at Gud har skabt mennesker som mænd og kvinder, og at Gud har skabt sex til at udfolde sig i ægteskabet. Prædikanterne skal ikke gemme disse holdninger væk, fordi de er ude af trit med tiden.

Et menneske kan ikke give fuldendt kærlighed. Det kan kun Gud

Før frokost talte sognepræst Niels Jørn Fogh fra Lindehøj kirke ved København om, hvordan man som forkynder og menighed håndterer, at mange ægtepar går fra hinanden.

Han opmuntrede prædikanterne til frimodigt at forkynde om ægteskabets glæder, men også at huske tilhørerne på, at intet menneske kan være primær formidler af kærlighed i et menneskes liv. Det kan kun Gud.

Samtidig opmuntrede sognepræsten til, at man i menigheden engagerer sig i hinandens liv, arbejder målbevidst på at beskytte de eksisterende ægteskaber og ikke ser det at leve som enlig som en uoverkommelig byrde.

Prædikanter skal forkynde, så mennesker ser deres afhængighed af Gud

Om eftermiddagen fik prædikanterne inspiration til at forkynde om emner, som er i risikozonen for at blive krav: evangelisation, social hjælp og pengegaver til kristent arbejde.

Roar Steffensen, der er præst i Hedensted valgmenighed, forklarede, at Bibelens budskab ikke handler om krav, men om befrielse fra de ting, der kan bekymre os.

Gud sørger nemlig for den, der tror på ham. Derfor er den troende ikke afhængig af pensionsopsparingen, men kan frimodigt give af sine penge:

” Vi skal forkynde til afhængighed af Gud. Vi skal ikke sørge for vores eget liv.”

Tilføj kommentar