LM's læreinstans drøftede forkyndelse og skam

Lærerådsmøde 2017 på Løgumkloster efterskole
Lærerådet er ansvarlig for beslutninger og vejledninger af læremæssig art i Luthersk Mission (foto: Nicklas Lautrup-Meiner)
Forkyndelse og en rapport fra hjemmesiden adamogeva.dk om kristne unges seksuelle erfaringer var på dagsordenen, da Lærerådet mødtes 17.-18. marts i Løgumkloster

22. marts 2017 / Nicklas Lautrup-Meiner: NLM@DLM.DK

Forrige års undersøgelse om forkyndelse var på dagsordenen, da Luthersk Missions Læreråd mødtes 17.-18. marts på Løgumkloster efterskole.

Undersøgelsen viste blandt andet, at der er mange, der ikke får noget ud af forkyndelsen.

Der er også flere, der vurderer, at forkyndelsen slet ikke ville blive forstået af folk, der ikke er vant til at komme i kirke eller missionshus.

Større frimodighed til at prøve nye former af i forkyndelsen

Lærerådet består af afdelingsformændene fra LM’s syv afdelinger, én repræsentant fra hver af de afdelinger, der har over 800 medlemmer, samt Landsstyrelsen.

Rådet har derfor også et bredt kendskab til forkyndelsen i LM.

Nogle vurderede, at det var godt, hvis den samme forkynder kunne komme oftere, mens andre mente, at prædikanten skulle i dialog med tilhørerne.

Det blev også foreslået som en mulighed at indføre forskellige kategorier, sådan at også andre typer af formidlere kunne bruges på prædikestolen end blot personer med et officielt kaldsbrev.

Man skal ikke gå med følelsen af skam alene

Også adamogeva.dk's undersøgelse af kristne unges seksuelle erfaringer blev taget op.

Her lagde forsamlingen op til, at man finder en mulighed for at tale om disse emner lokalt, så folk ikke skal gå med skamfølelse alene.

Samtidig blev der lagt vægt på, at der bliver forkyndt, hvad Bibelen siger om emnet – både en vejledning til at gemme seksuelle erfaringer til ægteskabet og en tydelig understregning af tilgivelse for synd.

Tilføj kommentar