LMBU har fokus på Mellemøsten

Foto: Stemplet "Top secret"
LMBU støtter kristne i Mellemøsten. Af hensyn til både de nationale kristne og de udlændinge, der er rejst dertil for at forkynde evangeliet, kan man hverken nævne landets eller personers navne på skrift. (Foto: Wikimedia Commons)
I 2018 og 2019 samler børn og unge i Luthersk Mission ind til Mellemøsten. Alle tre aldersgrupper er med, men med hver sit projekt

26. januar 2018 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

Børn og unge i Luthersk Missions Børn og Unge (LMBU) har tradition for at være med til at samle ind til international mission, og i en årrække har de haft missionsprojekter, der supplerer hinanden.

Det har de også i 2018, hvor alle tre aldersgrupper i LMBU har valgt at støtte kristne i Mellemøsten.

”Det er et område, hvor de kristne har det svært, og af hensyn til både de nationale kristne og de udlændinge, der er rejst dertil for at forkynde evangeliet, kan man hverken nævne landets eller personers navne på skrift eller på hjemmesider,” siger landsleder i LMBU Lars B. Larsen.

Radiomission, handicaphjælp og kristne børnelejre

Selv om de tre aldersgrupper samler ind til samme område, har de hver sit indsamlingsprojekt.

• LMU samarbejder med Norea Mediemission, som støtter en radiostation.

• Between støtter en organisation, der har et diakonalt projekt for handicappede børn.

• Kids støtter et forlag, der både udgiver et kristent børneblad og arrangerer sommerlejre.

Vigtigt med givertjeneste for børn og unge

”Projektet handler om at give. Vi tror, det er vigtigt at lære børn og juniorer om giveropgaven og give dem glæde og erfaring af dens velsignelser.”

Det skriver både LM Kids og LM Between på deres hjemmeside.

Missionsprojektleder i LMU tilføjer:

”Vi tror på, at det er givende for LMU’erne at komme ind i en givertjeneste som unge.”

Kendskab til kristnes forhold i andre lande

Ud over indsamlingsdelen er et væsentligt aspekt i missionsprojektet at give børn og unge viden om kristnes forhold i andre lande og at være med i forbønnen for dem.

”Vi tror, at kendskab til kristne kirker rundt omkring i verden kan være med til at inspirere os i den måde, vi laver ungdomsforening på herhjemme,” siger Louise Høgild.

Hun bakkes op af Betweenkonsulent Maria Legarth:

”Gennem international mission oplever juniorer og teenagere, at kaldet til at fortælle andre om Jesus er vigtigt,” siger hun.

Find flere informationer på hjemmesiderne

Selv om LM Kids’ og LM Betweens missionsprojekter er ”hemmelige”, betyder det ikke, at man ikke kan få informationer om, hvad det konkret er, man støtter i børnekirken og juniorklubben.

LMBU-konsulenterne vil gerne komme og fortælle om projekterne, man der ligger en masse information og aktivitetsmateriale om projekterne på lmbu.dk. Søg på Mellemøsten.

Man kan læse mere om LMU’s projekt på Norea Mediemissions hjemmeside, og i løbet af februar kommer der også informationer på lmu.dk/missionsprojekt.

Tilføj kommentar