Af Jakob Sulkjær

Nina Madsen og Sara Pedersen, to medlemmer af Herning LMU, er begge enige om, at ungdomsgruppen fungerer godt. Alle er nemlig indstillet på at give noget og ikke bare være...

LM-værested bliver handikapvenligt

Foto: Rejsegilde på Café Kilden sept.2015
Ved rejsegildet markerede håndværkere, naboer, brugere og andre, at en etape af Café Kildens om- og tilbygningen var afsluttet. (Foto: Chr. Haahr Andersen.)
Ombygningen skal gøre værestedet mere handikapvenligt og give mulighed for at have flere arrangementer samtidig

23. oktober 2015 / Kaja Lauterbach: kl@dlm.dk

30. september var der rejsegilde på Café Kilden i Herning.

Omkring 30 mennesker – håndværkere, brugere af værestedet, naboer og LM-venner – festede for en afsluttet etape af en omfattende til- og ombygning af huset på Silkeborgvej.

Lokale i stueplan afløser kælderlokale

Christian Haahr Andersen, der er leder af Café Kilden, fortæller, at der er to formål med ombygningen.

”Dels vil vi gerne have et bedre lokale i stueplan end det kælderlokale, som vi indtil nu har benyttet til for eksempel kreativt værksted for kvinder,” siger han.

”Og så vil vi gerne gøre huset handikapvenligt.”

Det kræver en omfattende ombygning af den gamle bygning, der har masser af trapper. Der skal laves et handikaptoilet, og gulve og døre skal hæves. Der skal også bygges en rampe, så kørestolsbrugere kan få adgang til stedet.

Kørestolsbrugere venter på de nye adgangsforhold

Med to lokaler, hvor der i dag kun er et bliver det også muligt at have to arrangementer samtidig, for eksempel almindelig café og bibelstudium eller film.

”De ydre rammer er der. Det er bare et spørgsmål om mandskab,” siger Christian Haahr Andersen.

Han fortæller, at de nuværende brugere synes, at de nye tiltag er spændende. Han tror også, at det kan tiltrække flere brugere. Han kender både kørestolsbrugere og dårligt gående, der venter på det. Et par handikapforeninger, som LM-værestedet har lidt kontakt med, har også udtrykt sig positivt om det.

Indvielse af lokalerne i januar 2016

Der er planlagt indvielse af de nye lokaler i januar 2016. Ifølge kontrakten med håndværkerne er de færdige den 27. november, men der er stadig en del arbejde at gøre på frivillig basis, og i december er der planlagt mange andre ting i forbindelse med julen.

LM i Vestjyllands afdeling oprettede Café Kilden for godt ti år siden.

Den har ikke nogen direkte sammenhæng med LM i Herning, men en del frivillige medarbejdere kommer herfra. Nogle af brugerne er også begyndt at komme til møderne i LM – et par stykker fast og andre ved særlige lejligheder – fortæller Christian Haahr Andersen.

Læs, hvad to brugere af Café Kilden fortæller om stedet.

Se mere på Café Kildens egen hjemmeside

Tilføj kommentar