LM-plejehjem i Videbæk fejrede 40 år

Maleri der blev skænket på jubilæumsdagen til Bakkely
Kari Thygesen (yderst t.v.) havde til jubilæet malet billedet "Livsvejen", som blev skænket til plejehjemmet (foto: privat).
26. marts var det 40 år siden, at LM’s plejehjem i Videbæk, Bakkely, blev indviet. Der er stadig stor søgning til plejehjemmet

04. april 2017 / Nicklas Lautrup-Meiner: NLM@DLM.DK

At være et trygt hjem for beboerne og sikre et godt forhold mellem personale og beboere, hvor man ser hinanden som ligeværdige.

Det er to af de ting, der sættes højt på Luthersk Missions plejehjem Bakkely i Videbæk.

Det fortæller Birte Simonsen, der har været leder på det nu 40 år gamle plejehjem siden 2001.

Optaget af, hvad der motiverer beboerne

Plejehjemmet, der ligger i ly af Herborg Bakker, blev fejret med en reception og en fest.

Her deltog både pårørende, nuværende og tidligere medarbejdere samt repræsentanter fra Ringkøbing-Skjern kommune, som plejehjemmet har driftsoverenskomst med. Og plejehjemmet fik stor ros.

”Det er dejligt med ros, og det forpligter os til fortsat at følge med og sørge for et godt samarbejde med kommunen og de pårørende,” siger lederen, der fortæller, at de er optaget af, hvordan de kan tage udgangspunkt i, hvad der motiverer borgeren.

Valgte Bakkely fordi det har et godt ry

Plejehjemmet afholder en daglig andagt i hverdagene og gudstjeneste to gange om måneden, men beboerne i hjemmets 38 lejligheder har ikke alle relation til kirke eller missionshus.

”En af de sidst tilkomne havde afsøgt området og valgt Bakkely, fordi det havde et godt ry," fortæller Birte Simonsen, der forklarer, at andre vælger plejehjemmet, fordi de har haft relationer dér.

Nogle kommer dog fra Indre Mission eller LM. Det er også på LM’s afdeling i Vestjyllands generalforsamling, at plejehjemmets bestyrelse bliver valgt.

Sværere at blive visiteret til plejehjem i dag

Der er sket meget i de 40 år, plejehjemmet har eksisteret. Ud over en større renovering i 2004 er det også blevet sværere at blive visiteret af kommunen til at komme på plejehjem.

”I dag er tendensen, at det er ved svær kronisk sygdom eller når, det bliver farligt, at det kan være bevæggrund for at komme på plejehjem,” siger lederen og fortæller, at flere beboere har problematikker omkring demens.

 

Ud over plejehjemmet i Videbæk driver LM’s afdeling i Vestjylland også plejehjemmet Klokkebjerg i Skjern.

Tilføj kommentar