LM-medlemskab også for børn og teenagere

Leg i en af LM's børneklubber
Vedtægtsændringer har nu gjort det muligt for alle børn og teenagere at blive medlem af Luthersk Missions Børn og Unge. Arkivfoto
150 nye medlemmer af Luthersk Missions børne- og ungdomsarbejde inden nytår betyder øget tilskud i 2017

07. november 2016 / Karin Borup Ravnborg: kbr@dlm.dk

Nu kan alle børn og teenagere blive medlem af LM's børne- og ungdomsarbejde, også selv om den lokale klub ikke er organiseret som en forening.

Det besluttede Luthersk Missions Børn og Unge (LMBU) på deres generalforsamling i september.

Flere nye unge medlemmer betyder nemlig større tilskud fra offentlige midler. Derfor kører LMBU netop nu en kampagne på lmbu.dk for at få flere til at tegne medlemskab.

150 nye medlemmer

Målet er 150 nye medlemmer under 30 år inden nytår, fortæller LMBU's landsleder Lars B. Larsen.

Så vil antallet af medlemmer af LM's børne- og ungdomsorganisation nemlig runde 1000 medlemmer.

"Det vil betyde, at vi kan komme ind i en tilskudsramme hos Dansk Ungdoms Fællesråd , der er 200.000 kroner højere end nu. De penge er der god brug for," siger han.

Opret en lokalforening

Hvis flere af LMBU's børne- og teen-klubber organiserer sig, vil det også udløse et større tilskud, fortæller Lars B. Larsen. 

Det er nemlig sådan, at ud af 140 klubber er kun 9 oprettet som en lokalforening, der udløser tilskud. Det tal kan sagtens blive meget højere, mener landslederen.

"I Kids og Between har vi 140 klubber, hvor der kommer cirka 2.500-3.000 børn! Hvis bare 10 klubber mere opretter sig som en lokalforening i deres by, så kommer vi et tilskudsniveau op. Det vil øge tilskuddet yderligere," lyder opfordringen.

Er man i tvivl om, hvordan man opretter en lokalforening, står LMBU's landskontor klar med konkrete råd og vejledning. 

----

LMBU er en selvstændig, demokratisk organisation med 49 lokalforeninger med ialt 865 medlemmer fordelt over hele landet.

Af dem har 35 eksisteret i mere end et år og har mere end 10 medlemmer hver, som er betingelsen for at få offentligt tilskud.

​De 35 foreninger udløser årligt tilskud på 1,4 milloner kroner, som der drives mission for i Danmark.

Både på landsplan, regionalt og lokalt er arbejdet organiseret i tre arbejdsgrene, der retter sig mod hver sin aldersgruppe:

Læs mere om kampagnen på LMBU's hjemmeside.

Tilføj kommentar