LM laver særindsamling til ph.d.-studerende

Foto: Rene Sølvsten sælger bøger i Tanzania
Fra 2008-2014 var ph.-d.studerende René Sølvsten Nissen missionær for LM i Tanzania. Her sælger han bøger i Mara i Nordtanzania (Arkivfoto).
LM støtter DBI med lønnen til deres missionslærer. I de næste tre år er der et behov på 500.000 kroner ekstra, da to skal have løn. Både den hidtidige lærer og en ny, der er under uddannelse

09. oktober 2019 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

Den 1. oktober begyndte René Sølvsten Nissen på et ph.d.-studium inden for emnet Missionsteologi/3. Verdens kirkehistorie.

Det gør han med henblik på at blive uddannet til underviser i misisonsteologi på Dansk Bibel-Institut (DBI), når den nuværende missionslærer Kristian Mogensen går på pension om få år.

”Mission er en fast integreret del af uddannelsen i teologi hos os, og vi har et stort ønske om at præge de studerende med tanker om mission,” siger DBI om, hvorfor de satser på uddannelsen af en ny missionslærer.

DBI varetager en stor del af missionæruddannelsen for LM

Resursechef Johnny Lindgreen forklarer, at LM i forvejen støtter DBI med et beløb, der svarer til lønnen til missionslærer Kristian Mogensen.

”Det sker som et led i, at DBI varetager en stor del af missionæruddannelsen for LM,” siger han og tilføjer, at det vil fortsætte med René Sølvsten Nissen.

”Men i de tre år, hvor han skriver sin ph.d., er der tale om et dobbelt beløb for både LM og DBI, og derfor laver vi en særindsamling.”

LM’s andel af merudgiften er 500.000 kroner. En måde at samle det ind på, er, at 40 mennesker tegner sig for en årlig ekstragave i tre år på 4.000 kroner.

Brænder for emnet ”karismatisk kristendom i Afrika”

René Sølvsten Nissen er medlem af LM's Landsstyrelse, uddannet cand.theol. og har derudover en master i Afrikastudier.

I sin ph.d. skal han undersøge den karismatiske udvikling af den østafrikanske vækkelse i Tanzania og dens relation til karismatisk kristendom i Østafrika

Det er et emne, han har brændt for, siden han sammen med sin hustru Louise og parrets tre børn var udsendt som missionær til Tanzania for LM fra 2008-2014.

”Jeg havde nogle oplevelser i mit møde med kirken i Tanzania, hvor det gik op for mig, at man ikke kunne generalisere, når det handler om karismatisk kristendom i Afrika, og det er dette forhold, som jeg godt kunne tænke mig at belyse,” siger han.

Skal også forkynde og undervise i LM

Som kommende missionsteolog kommer en del af René Sølvsten Nissens ansættelse til at indeholde forkyndelse og undervisning i LM.

”Det er noget af det, som jeg glæder mig mest til,” siger han.

”Missionsteologien er et nyttigt redskab i missionens tjeneste, og jeg håber, at vekselvirkningen mellem arbejdet med min ph.d. og forkyndelsen i LM-forsamlingerne kan bidrage til, at vi ikke glemmer det.”

Læs mere om muligheden for at tegne sig som fast giver specifikt til at dække udgifterne til René Sølvsten Nissens ph.d.

Tilføj kommentar