LM i Aarsballe byder nye borgere velkommen

Det årlige loppemarked i Aarsballe på Bornholm
Det årlige loppemarked i Aarsballe på Bornholm er et af de fælles arrangementer, der samler byen. Foto: Wikimedia.
Folder fra borgerforeningen, boldklubben og den lokale LM-kreds skal få tilflyttere til at føle sig hjemme i Aarsballe på Bornholm

10. oktober 2016 / Karin Borup Ravnborg: kbr@dlm.dk

"Velkommen til Aarsballe - velkommen til vores lille samfund".

Sådan står der på forsiden af en folder, som Aarsballe Borgerforening, Aarsballe Boldklub og Luthersk Mission i Aarsballe har fået lavet specielt til nye borgere i området.

I folderen fortæller de tre foreninger kort om deres aktiviteter og kontaktoplysninger, hvis folk vil vide mere.

Behov for at stå sammen

"Vi har alle brug for hinanden, så vi kan få det bedste ud af vores tilværelse i Aarsballe. Hvis vi kender hinanden, kan vi bedre hjælpe hinanden, passe på hinanden og finde ud af, hvad vi kan gøre for området," skriver de tre foreninger i folderen.

Og der er brug for at stå sammen i en lille by, som med opland er på under 200 indbyggere, fortæller Claus Sørensen, der er formand for LM i Aarsballe.

"Der er ikke mange, der flytter til området. Det er primært småbørnsfamilier, der gerne vil have et billigt hus. Så derfor giver det mening at tænke på, hvordan vi skaber god kontakt til folk."

Derfor er der flere LM'ere, fortæller han, der også er engageret i borgerforeningen og den lokale boldklub, og som deltager i nogle af de arrangementer, der samler byen - Sankt Hans-festen og det årlige loppemarked på byens stadion.

De lokale kender missionshuset

Tidligere var Aarsballe præget af et aktivt erhvervsliv. Men siden den lokale brugs og andre forretninger lukkede, er LM's missionshus blevet et af de eneste samlingssteder i den lille landsby.

"De mennesker, der har boet i Aarsballe gennem mange år, ved godt, at der er et missionshus. Hvis der er noget, der trænger sig på, ved de, hvem de kan komme til," siger Claus Sørensen.

Han fortæller også, at man i LM Aarsballe har planlagt at uddele julemagasinet 24/12 til lokale kontakter samt lægge den i postkassen hos byens beboere.

Tilføj kommentar