LM fejrer rund fødselsdag næste år på Fyn

LM'erne var samlet til landsmøde i 2016 i Skjern
Sidst LM'erne mødtes til landsmøde var i 2016 i Skjern, hvor flere end tusind deltog. (foto: Laura Stokholm)
I dag er det præcis 149 år siden, LM blev stiftet. 150-års jubilæet fejres næste år på et centralt sted i Danmark for alle, der har lyst til at fejre fødselaren

01. marts 2017 / Nicklas Lautrup-Meiner: NLM@DLM.DK

1. marts 1868 besluttede en række bornholmere at danne foreningen Bornholms forening til evangeliets fremme.

149 år senere har foreningen forgrenet sig til det meste af landet med omkring 100 fællesskaber og et missionsarbejde i Afrika, Asien, Sydamerika og Danmark.

Det store arbejde bliver fejret næste år på Fyn den 3. marts, hvor LM fylder 150 år.

Blev i folkekirken og sendte missionærer til udlandet

Den bornholmske smed Christian Møller var sammen med en række andre mennesker blevet ”vakt”.

De havde fået øjnene op for, at det var Bibelens hovedbudskab, at Guds tilgivelse er 100 % gratis. Det fødte en respekt for Bibelen, men afstedkom også en del kritik fra folkekirken og andre sider.

Sammen med en række andre bornholmere stiftede smeden det, der i dag hedder Luthersk Mission. Arbejdet blev især præget af beslutningen om at blive i folkekirken og senere også af beslutningen om at sende missionærer til udlandet.

150 års fødselsdag på et centralt sted i Danmark

1. marts 2018 er det 150 år siden Christian Møller og andre besluttede at danne foreningen. Det stiftende møde blev dog først holdt 14. juni samme år.

Selvom det ikke er det sted i landet, hvor LM står stærkest, bliver festen holdt på Fyn. Målet er, at så mange som muligt skal kunne være med til endagsfejringen.

Festen kommer både til at indeholde forkyndelse, sange fra forskellige tider i LM’s historie, indblik i, hvor LM er på vej hen i de kommende år og et tilbageblik på de sidste 25 år og længere tilbage.

 

Alle, der har deres gang i LM’s fællesskaber, børne- og ungdomsarbejdet eller blot har lyst til at være med til at fejre LM, er inviteret til at fejre den aldrende jubilar 3. marts næste år.

Tilmeldingen forventes at åbne til efteråret.

Se mere om jubilæet her.

Tilføj kommentar