LM åbner genbrugsbutik i København

Kort med placering af den nye genbrugsforretning
Den nye genbrugsforretning får adresse på Jydeholmen i Vanløse, tæt ved Københavns metros endestation (grafik fra Google Maps)
LM’s genbrugsarbejde LUMI åbner til sommer den 8. genbrugsbutik. Genbrugsforretningerne samler årligt et millionbeløb ind til LM’s internationale arbejde

25. januar 2017 / Nicklas Lautrup-Meiner: NLM@DLM.DK

Agerskov har det, Gilleleje har det, Nexø har det og til sommer har København det også: En genbrugsbutik, hvor overskuddet går til LM’s internationale arbejde.

Butikkerne sender penge til LM's arbejde og skaber fællesskab

En lang række organisationer bruger genbrugsforretninger til at samle penge ind til deres arbejde og skabe et fællesskab blandt de mennesker, der arbejder i forretningerne.

Det har LM også gjort siden den første forretning åbnede 1. april i 2006 i Agerskov. Siden er 7 forretninger mere kommet til.

Netop i dag blev der skrevet under på en lejekontrakt, der betyder, at den 8. butik snart kan slå dørene op.

Ny forretning tæt på metroens endestation i København

Den nye forretning får adresse i Københavner-bydelen Vanløse 350 meter fra metroens vestligste endestation.

Det er en nybygget ejendom, der ikke tidligere har været lejet ud. Den er ikke bygget helt færdig, og derfor er der rig mulighed for at tilpasse den til LUMI’s behov.

Der er allerede omkring 30 frivillige fra LM’s forsamlinger i København, og der er behov for lidt flere, hedder det på afdelingens hjemmeside.

3 millioner kroner til LM's arbejde i Danmark og internationalt

Sidste år havde LM’s genbrugsforretninger en samlet omsætning på over 8 millioner.

En del af pengene bruges på at investere og vedligeholde forretningerne, men en stor del sendes videre til LM’s arbejde

De sidste 5 år har forretninger sendt i omegnen af 3 millioner kroner årligt videre til LM’s internationale missionsprojekter og integrationsarbejde i Danmark.

 

Du kan læse mere om LUMI-genbrug og de øvrige forretninger i Agerskov, Kolding, Skjern, Videbæk, Gilleleje, Hillerød og Nexø her.

Tilføj kommentar