Kvindelig DBI-underviser på vej

Louise Høgild Pedersen bliver ph.d. studerende i sjælesorg fra sommeren 2020
Louise bliver ph.d.-studerende i sjælesorg fra sommeren 2020. Foto: Dansk Bibel-Institut.
Louise Høgild Pedersen bliver fra sommeren 2020 ph.d.-studerende og skal på sigt undervise i både latin og sjælesorg på Dansk Bibel-Insitut

01. maj 2019 / Karin Borup Ravnborg, kbr@dlm.dk

Stud.theol. og ungdomsrejsesekretær på Dansk Bibel-Institut i København (DBI), Louise Høgild Pedersen, bliver fra sommeren 2020 ny underviser på DBI.

Louise var fra 2012-2018 ansat i Luthersk Mission Børn og Unge som koordinator af LMU's missionsprojekter og senere som ungdomskonsulent for Østdanmark.

Efter endt mastereksamen sommeren 2020 begynder hun på en ph.d. i sjælesorg, og når hun har afsluttet sine studier, skal hun efter planen undervise i både sjælesorg og latin.

Målsætning om en kvindelig underviser i ikke-normative fag

Allerede i efteråret 2019 skal hun undervise et hold i latin, ligesom hun allerede nu er medleder af en studiegruppe i sjælesorg, skriver DBI på deres hjemmeside.

Med ansættelsen af Louise Høgild Pedersen har DBI's bestyrelse nået et mål i deres strategiplan for 2015-2020 om at ansætte en kvindelig underviser i ikke-normative fag.

Der har været kvindelige undervisere på DBI før, men Louise bliver den eneste kvindelige lærer i den nuværende lærerstab på DBI.

Vil gerne inspirere flere kvinder til at læse teologi

Hun håber i kraft af sin ansættelse at være med til at inspirere flere kvinder til at læse teologi.

"Når jeg er ude og fortælle om DBI, har jeg mødt mange piger, som måske har overvejet teologi, men ikke rigtig har kunnet se sig selv i det i forhold til synet på tjenestedeling."

Flere af dem har, ved at tale med hende, fået øjnene op for, at der godt kunne være et job til dem, også selv om de ikke skal ud og være præst, fortæller hun.

"Der er brug for kvindelige teologer, på samme måde som vi har brug for forskellige typer af mandlige teologer, for at nå alle i forkyndelsen." 

Være med til at præge studie-miljøet på DBI

Louise Høgild Pedersen tror også, det er godt for studie-miljøet på DBI, at der er en kvinde ansat.

"Det er ikke noget, jeg som sådan har savnet i min studietid, men jeg kan huske, da vi havde Birgitte Kjær til at undervise i et fag, at hun ofte inviterede de kvindelige studerende hjem til sig."

"Hun var rigtig god til at forklare synet på tjenestedeling mellem mænd og kvinder, og det kan nogle gange være godt at høre fra en kvinde selv," understreger hun.

---

> Læs mere om Louise Høgild Pedersens ansættelse på DBI's hjemmeside.

Tilføj kommentar