Konference i USA gav ny glæde over evangeliet

Foto: Danskergruppen ved TGC-konference
19 danskere deltog på TGC-konferencen. En af dem var Samuel Kjøller-Hansen, der står som nr. 5 fra højre i øverste række. "Konferencen gav mig en fornyet glæde over evangeliet," siger han..
Samuel Kjøller-Hansen er kommet hjem fra konference i The Gospel Coalition i USA, hvor fokus på bibelteksterne, bønnen og Guds mission stod stærkt

11. april 2019 / Birger Reuss Schmidt, brs@dlm.dk

Først og fremmest tager jeg en glæde over evangeliet og en fornyet glæde over at kunne dele de gode nyheder, med hjem.”

Det siger 27-årige Samuel Kjøller-Hansen, der var en af 19 danskere, næsten alle fra Luthersk Mission, der deltog i The Gospel Coalitions store konference i Indianapolis i USA i sidste uge, hvor kendte prædikanter som for eksempel Tim Keller og Don Carson stod på prædikestolen.

Til daglig kommer Samuel Kjøller-Hansen i Nordvestkirken i København, hvor han er en del af forkynderteamet. Det betyder, at han ofte er med til give de andre i teamet feedback og må vurdere forkyndelsen.

Derfor blev turen til USA en slags studietur for ham.

”Det har givet mig en fornyet glæde over evangeliet. Jeg kunne sagtens overveje at tage af sted igen, hvis muligheden byder sig for det, og jeg vil klart anbefale andre at tage af sted.”

”Vi var vidner til en række tekstudlæggende prædikener, hvor Ordet virkelig blev vist frem på en sådan måde, at det blev klart, at Biblens beretninger om Jesus også er relevante og berigende i dag” siger han.

Fokus på mission gjorde stort indtryk

Det store fokus på mission på konferencen gjorde også stort indtryk på ham.

”Guds mission om at føre alle mennesker til frelse gennem Kristus var et dybt fundament for den forkyndelse, der lød," fortæller han.

Guds ord har en lidenskab og passion for mission fra A til Z, og det er en lidenskab, som vi må give videre gennem forkyndelsen."

Bøn er grundlæggende i prædikenforberedelsen

Endelig nævner Samuel Kjøller Hansen, at det på ny er blevet klart for ham, at bøn og et grundigt arbejde med bibelteksten må være det grundlæggende i prædikenforberedelsen.

"Samtidig blev det klart for mig, at et grundigt akademisk arbejde med bibelteksterne ikke fører til en ligegyldighed over for menneskers frelse. Tværtimod blev det tydeligt for mig igen og igen, at jo dybere vi trænger ned i Guds ord, jo stærkere bliver kaldet til at række evangeliet videre til alle folkeslag."

”Det betyder ikke, at alt det andet i forberedelsen er ligegyldigt, men at det altid må være sekundært i forhold til at fastholde fokus på bibelteksten og bønnen.”

..............

Samuel Kjøller-Hansen er en af fire unge fra København, som i løbet af 2019 har forpligtet sig til at holde en række møder på Bornholm. Med i aftalen fulgte så et tilbud fra Bornholm Afdeling om et tilskud til at deltage i studieturen til USA.

Tilføj kommentar