Kirkeledere fik visioner og drivkraft til arbejdet

Foto: Etiopiere drikker kaffedrikken shubodo
I pauserne på kurset var der en livlig snak, og der blev drukket meget af den lokale drik shubodo, som er lavet på skallerne fra kaffebønner," fortæller Hanna Rasmussen. (Foto: Hanna Rasmussen)
44 evangelister og menighedsledere fik god forkyndelse på et firedages kursus, hvor der også var plads til kristent fællesskab med snak og kaffe

29. maj 2017 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

”Her kunne evangelister, menighedsledere og ungdomsledere både få større og dybere indsigt i Guds ord, få inspiration og opmuntring til at fortsætte tjenesten, udveksle erfaringer og opleve fællesskabet.”

Det fortæller Hanna Rasmussen, der er missionær for Luthersk Mission i Sydomo i Etiopien.

Sammen med præsten Taffese Karde, der er leder af Mekane Yesus Kirkens (MYK) evangeliske arbejde i Sydomo, havde hun arrangeret et kursus for evangelister, menighedsledere og ungdomsledere i området.

Kurset, der havde 44 deltagere, blev holdt i Turmi fra den 2.-5. maj.

Gode undervisere og ledere var en stor velsignelse

Kurset indeholdt både fire bibeltimer over Filipperbrevet og undervisning i en lang række emner som gudsdyrkelse/tilbedelse, falske profeter, kirkens kvindearbejde, ledelse og dåb og nadver

Ud over Hanna Rasmussen og pastor Taffesse var der tre undervisere fra kirkens ledelse i Sydomo. Det var Lukas Hure, der er den overordnede leder af det evangeliserende arbejde, Mariam Dicha, der er leder af kirkens kvindearbejde, og Amesgenew Miced, der er leder af børne- og ungdomsarbejdet.

Derudover underviste den eneste kvindelige evangelist der deltog i kurset, Temeqech Chiorobe, også.

”Desværre oplever vi ofte en svag forkyndelse til gudstjenester om søndagen,” siger Hanna Rasmussen

Det gør glæden og velsignelsen ved at opleve, at de gode undervisere og ledere på sådan et kursus i kirken endnu større, tilføjer hun.

Hendes håb er, at Gud må oprejse endnu flere gode ledere og forkyndere i Mekane Yesus Kirken.

”Det kan kurser som dette med god forkyndelse og undervisning kan være en hjælp til,” siger hun.

Deltagerne havde forslag til, hvordan man får råd til nye kurser

Hanna Rasmussen fortæller, at hun godt kunne unde andre at opleve stemningen på et sådant kursus.

”Deltagerne sugede til sig af undervisningen og havde mange vigtige spørgsmål. Der var stor tilfredshed og glæde over kurset, og de mente, der skulle være kursus to gange om året,” siger hun.

”Da jeg fortalte deltagerne, at Mekane Yesus Kirken ikke har afsat penge på budgettet til, at man kan afholde den slags kurser fremover, begyndte de straks at komme med forslag til, hvordan man kunne formindske udgifter til mad eller måske finde andre indtægtskilder.”

Missionæren ser kurser som en nøgle, et bindeled i kirkens arbejde.

”Når man kommer sammen, får man udsyn, får sat tingene lidt i perspektiv og får visioner og drivkraft for arbejdet,” siger hun.

Læs mere om LM's engagement i Etiopien.

Tilføj kommentar