Kirke tager små skridt mod økonomisk uafhængighed

Foto: Undervisning på Kiabakari Bibelskole, Tanzania
Missionær Flemming Hansen underviste på Kiabakari Bibelskole i 2013.(Privatfoto)
Elevbetaling på Kiabakari bibelskole er et vigtigt skridt, mener missionær. Det er nemlig med til, at menigheden tager bedre hånd om de elever, den sender

12. september 2016 / Kaja Lauterbach: kl@dlm.dk

På Kiabakari Bibelskole i Nordtanzania har de igen indført elevbetaling.

Denne ændring af systemet har to formål, forklarer missionær Erik Haahr Andersen. Han var med til at grundlægge bibelskolen og har undervist her ad flere omgange. Senest siden august 2014.

Den ene er, at Den lutherske Kirke i Mara Stift, hvor Kiabakari Bibelskole ligger, arbejder hen imod at blive selv-forsørgende engang ude i fremtiden.

Den anden er, at det gør menighederne mere medlevende og ansvarlige for de elever, der kommer fra dem, og det er der store perspektiver i, mener han.

”Når det sidste sker, medfører det nemlig ofte det første.”

Tidligere er elevbetalingen kommet fra en fond

Erik Haahr Andersen fortæller, at indtil nu er den største del af elevbetalingen kommet fra en studenter-fond, der består af private givere, hovedsagelig fra Norge og Danmark.

”I nogle år har fonden endda betalt hele elevbetalingen,” siger han og tilføjer, at nu betaler eleverne cirka 20 procent, som for de flestes vedkommende bliver betalt at den menighed, vedkommende kommer fra.

Hertil kommer, at eleverne betaler noget via praktisk arbejde, som de udfører i for eksempel det landbrug, som bibelskolen driver.

Forandringer tager lang tid

”Det er et langtidsprojekt at få indført fuld elevbetaling, men det her er et skridt i den rigtige retning,” siger missionær Erik Haahr Andersen.

Han mener imidlertid, at det er et vigtigt skridt.

”Når en menighed selv er med til at betale for sine elever, tager den også hånd om dem på en helt anden måde – for eksempel med forbøn,” siger han.

”Menigheden tænker også mere over, at de elever, den udvælger og sender, skal være nogle, der kan blive til gavn og velsignelse for kirken.”

Læs mere om LM's engagemet på Kiabakari Bibelskole

Tilføj kommentar