Jesus blev tydelig i teltet i Rødovre

Skuespiller Dina Al-Erhayem fortæller om sin tro til "Jesus i teltet" i Rødovre, august 2019
Flere af beboerne fra boligområdet kom ind i teltet for at høre Dina Al-Erhayem fortælle om, hvordan hun kom til tro på Jesus. Foto: Claus Kristensen.
I disse dage inviterer LM i Rødovre til arrangementet "Jesus i teltet" i boligområdet Kærene. Onsdag aften var skuespiller Dina Al-Erhayem på besøg for at fortælle om sin kristne tro

23. august 2019 / Karin Borup Ravnborg, kbr@dlm.dk

Børnene hviner af glæde, mens de hopper rundt i hoppeborgen. Lidt senere løber de ind til børnemøde for at høre om Jesus.

Uden for cafételtet tæt ved boligblokkene sidder en flok tørklædeklædte mødre med barnevogne og snakker, mens de holder øje med deres børn.

Om aftenen inviterer arrangørerne områdets familier til fællesspisning og lidt kristen forkyndelse i teltet.

Tidligere ateist fortalte om sit møde med Jesus 

"Jesus i teltet" foregår 21.-24. august, og programmet er som hvert år i august, når Luthersk Mission i Rødovre holder arrangementet i boligområdet Kærene i den sydlige bydel.

Onsdag aften kom skuespiller og tidligere tv-vært Dina Al-Erhayem og fortalte om sit liv.

Hun er datter af en dansk mor og en irakisk far og opvokset i et ateistisk hjem, men kom for 10 år siden til tro på Jesus i en kirke og blev døbt.

Forkyndte om kristne tro uden at lægge fingre imellem

Hendes klare vidnesbyrd om Jesus som en levende realitet gik meget tydeligt igennem til tilhørerne, fortæller tværkulturel konsulent, Claus Kristensen, som er en af arrangørerne.

Og der blev ikke lagt fingre imellem, fortæller konsulenten.

"Hun fortalte om, hvordan hun har Jesus med i alt, hvad hun gør, hvordan hun snakker med ham, og hvordan hun har mødt ham i syner og drømme."

Det gjorde indtryk - særligt på en af mødrene, der var der med et af sine børn, og som virkede meget påvirket under mødet, fortæller han. 

Pige fik børnebibel sidste år og har læst den to gange

Hendes meget direkte måde at udtrykke sig på, passer meget godt til beboerne i området, supplerer LMBU-konsulent Maria Legarth.

Hun står for børnemøderne og en del af børneaktiviteterne på stedet.

"Mens vi bagte snobrød, kom to piger og spurgte ligefremt: 'Har du læst hele Bibelen?'. Den direkthed har jeg ikke oplevet hos børn så mange andre steder."

Hun mødte også en pige, der sidste år fik foræret en børnebibel, og som nu kom og stolt fortalte, at hun havde læst den hele to gange. 

Inviterer beboerne til opfølgende arrangement 1. september

LM-kredsen i Rødovre har ikke tidligere kunnet invitere beboerne i området til et opfølgende arrangement, fordi deres samlingssted ligger for langt væk.

Men som noget nyt er det nu muligt at invitere til et par familiearrangementer i et lokale på en skole tæt ved boligblokkene.

Det første arrangement kommer til at foregå søndag den 1. september.

---

Se flere billeder fra dagene på LM Betweens facebookside.

Tilføj kommentar