Gymnasieelev giver lektiehjælp i missionshuset

Lektiehjælp i LM's missionshus i Kvistgård
18-årige Anna Roberts (tv.) hjælper en 9. klasses elev med franskopgaverne. Foto: Karin Borup Ravnborg
Ung teenager fra LM i Kvistgård inviterer byens børn indenfor til hygge og hjælp med at løse skoleopgaverne

26. november 2018 / Karin Borup Ravnborg, kbr@dlm.dk

Idéen til lektiehjælp i den lille nordsjællandske stationsby kommer fra den unge gymnasieelev Anna Roberts.

Inden sommerferien måtte juniorklubben lukke i LM's missionshus i Kvistgård - et hus, hvor hun selv er kommet, siden hun var barn.

Det fik Anna Roberts til at spørge: "Hvorfor ikke starte en lektiecafé for byens børn, så huset stadig kan tilbyde noget til dem?"

Lektiehjælp til børnene og kaffe til forældrene

LM'erne tog meget positivt imod idéen, og flere har tilbudt at give en hånd med.

Hver onsdag sidst på eftermiddagen er der 3-4 voksne til at hjælpe med lektierne og kaffe på kanden og tid til snak med forældre, der afleverer deres børn.

Her kommer skoleelever eller andre, der har brug for hjælp til matematikken, den franske grammatik eller noget af det andet, der driller.

Og hvis Anna Roberts eller de andre voksne ikke lige kan hjælpe med fag som biologi eller lignende, kender hun som regel nogle, der kan.

En god måde at lære byens borgere at kende på

En af lektiehjælperne i caféen er Hendra Christian Larsen, der til daglig arbejder som folkeskolelærer i Herlev.

Han er for nylig flyttet til byen og hørte om lektiecaféen gennem en folder, der kom ind ad brevsprækken.

"Jeg meldte mig som frivillig, fordi det er en måde at byde ind med noget af det, jeg kan. Og så er det en god måde at lære byens borgere at kende på."

Desuden oplever mange forældre, at det kan være svært at hjælpe deres egne børn med lektierne, og det kan ofte skabe konflikter, fortæller han. Her kan lektiecaféen være god hjælp.

Brænder for, at missionshuset bliver brugt mest muligt

Selv om Anna Roberts går i 3.g. på Espergærde Gymnasium og har nok at se til med egne lektier og fritidsinteresser, prioriterer hun lektiecaféen højt.

"Det er noget, jeg brænder for. Hele mit liv har der været noget for mig i det her hus. Nu er det blevet min tur til at give det videre," siger hun.

"Vi bor jo i en lille by, hvor alle kender alle. Jeg ser unge, som jeg har gået i børnehave med, gå rundt i byen og kede sig og måske lave noget dumt. Så er det bedre, at der er noget for dem her i missionshuset."

Tilføj kommentar