God tilslutning til Folk og Tro-stand

Ti debatter blev gennemført på standen "Folk og Tro" på Folkemøde

20. juni 2014 / Kaja Lauterbach

"Vi har haft et rigtig godt Folkemøde med mange gode debatter og events."

Det konkluderer Jørn Bech, der er Luthersk Missions afdelingsformand på Bornholm efter de fire dages Folkemøde i Allinge på Bornholm den 12.-15. juni.

Her var Luthersk Mission repræsenteret på standen "Folk og Tro". Det skete i samarbejde med Indre Mission, Evangelisk Luthersk Missionsforening, KFS, Menighedsfakultuetet og organisationen Retten til Liv.

Jørn Bech fortæller, at gruppen bag standen i år havde satset på et betydeligt større og stærkere program end sidste år. Blandt andet var de deltagende organisationers topfolk i højere grad med i debatterne.

Det stigende fremmøde til Folkemødet generelt smittede også af på "Folk og Tro". Mellem 40 og 80 personer deltog i debatterne. Jørn Bech vurderer, at det i høj grad var missionsfolk, "men også mange andre".

Sammenhængen mellem Bibelen og glæde

En af debatterne på "Folk og Tro" havde temaet: 200 års bibelglæde. I år fejrer Bibelselskabet nemlig 200 års jubilæum, og Luthersk Mission har fokus på Bibelglæde.

De to organisationer generalsekretærer: Morten Thomsen Højsgaard fra Bibelselskabet og Jens Ole Christensen fra LM holdt oplæg om sammenhængen mellem Bibelen og glæde, og det særlige ved Bibelen set i et historisk, kulturelt og åndeligt perspektiv. 

Størst tilslutning var der, da Fangekoret fra Vridsløselille Statsfængsel sang, og IM's generalsekretær Thomas Bjerg Mikkelsen efterfølgende interviewede fem af korets medlemmer.

"Vi klør på igen næste år, hvor vi kan arbejde videre med de gode erfaringer, vi har fået i år," siger Jørn Bech.

Tilføj kommentar