Forældre på kursus i børneopdragelse

Foto: Forælder og barn
Problematikken med børneopdragelse er meget aktuel i Kirken ved Søerne. Her er der nemlig rigtig mange børnefamilier, forklarer Peter Rask, der er præst i menigheden. (Illustrationsfoto.)
Kirken ved Søerne i Silkeborg inviterer til tre aftener med bibelsk funderet vejledning til forældre

16. maj 2018 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

At være forældre er en af de største, men også sværeste roller at udfylde i dag.

Det mener Peter Rask, der er præst i frimenigheden Kirken ved Søerne i Silkeborg.

”Der findes masser af bøger, hjemmesider og anekdotisk viden om emnet, og det skaber forventninger, som kan være svære at leve op til og navigere rundt i,” siger han og pointerer, at forventningerne kommer både fra en selv og fra det omgivende samfund.

Der er rigtig mange børnefamilier i menigheden

Problematikken med børneopdragelse er meget aktuel i Kirken ved Søerne. Her er der nemlig rigtig mange børnefamilier, for hvem det er hverdag, forklarer præsten.

Derfor ville kirkens ledelse gerne give vejledning, hvor den bibelske dimension er med.

Resultatet er blevet et kursus for forældre over tre aftener, hvor den første var onsdag den 9. maj. De næste to aftener er 23. maj og 6. juni.

Da det er en problematik, som ikke kun familier i Luthersk Mission står over for, har kirken inviteret bredt i forskellige kirkesamfund i byen.

Små børn og teenagere giver forskellige udfordringer

Hver aften består af to foredrag ved Carsten Hjorth Pedersen, der er daglig leder i Kristent Pædagogisk Institut.

Desuden har han skrevet bøger om børneopdragelse og har erfaring fra selv at have opdraget tre børn.

Undervisningen spreder vidt, da børnefamilier står i forskellige udfordringer, alt efter om børnene er små eller teenagere.

”Carsten Hjorth Pedersens oplæg er bredt og har forskellige vinkler, sådan at han gerne skulle have noget at sige til alle grupper,” siger Peter Rask.

Mulighed for at høre eller genhøre som lydfil

Peter Rask glæder sig over, at alle, der deltog, gav udtryk for, at det var en god aften med god tid til spørgsmål og samtale – og der var stor spørgelyst.

Han fortæller, at der også var mange, der havde en god snak med Carsten Hjorth Pedersen efter mødet.

Fra mange familier var det imidlertid kun muligt, at den ene forælder deltog, og der var også nogle familier, der var helt forhindret i at være med.

Derfor er der mulighed for at høre foredragene efterfølgende, da de er optaget og ligger på Kirken ved Søernes hjemmeside.

Tilføj kommentar